Protest al părinților din Cristian, după accidentarea mortală a unui copil

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Un copil de numai 11 ani a fost accidentat mortal de un camion.

Citește și: ”Fenomen psihologic“ ce poate provoca accidentarea unui pieton pe trecere. Titi Aur: De ce unii șoferi nu văd oamenii care traversează / video

Zeci de părinți din comuna brașoveană Cristian au semnat o petiție online prin care cer autorităților o serie de măsuri pentru asigurarea siguranței circulației și pentru protejarea vieții copiilor lor, ei susținând că zona din proximitatea școlii nu este sigură, informează Agerpres.

De asemenea, pentru ziua de miercuri a fost anunțat un marș de protest, prin care oamenii din Cristian vor să atragă atenția asupra problemelor legate de siguranța circulației, cu care se confruntă de mai mulți ani.

Potrivit autorilor petiției, adresată primarului comuni, Gicu Cojocaru, publicată pe site-ul petitieonline.com, pe drumurile către unitățile școlare trotuarele lipesc sau sunt extrem de înguste, iar marcajele rutiere fie s-au șters, fie nu au existat niciodată.

Marcajul din fața școlii din Cristian, invizibil

Marcajul trecerii de pietoni din dreptul școlii din localitate  nu mai este vizibilă aproape deloc.

Din aceste motive, părinții cer, printre altele, amenajarea unor trotuare și a unor treceri de pietoni semnalizate și înălțate în zonele în care se află unități de învățământ, introducerea unei limitări de viteză de 30 km pe oră în proximitatea acestora, montarea unor indicatoare cu textul Atenție copii și a unor benzi rezonatoare de avertizare. De asemenea, ei cer să fie asigurată prezența fizică a doi agenți de poliție, zilnic, atât la începerea, cât și la terminarea cursurilor în aceleași zone.

Totodată, ei solicită ”demiterea și atragerea răspunderii persoanelor responsabile pentru neaplicarea unor măsuri minime menite să asigure siguranța circulației în proximitatea unităților de învățământ”.

În urmă cu o săptămână, un copil de 11 ani a fost accidentat mortal de un camion în comuna Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel