Protest anti-vaccin Covid-19 și anti-restricții la Sibiu / GALERIE FOTO

Câteva zeci de persoane au ieșit în stradă, duminică, la Sibiu, împotriva restricțiilor și a vaccinului Covid-19.

Este protest, duminică, la Sibiu, împotriva restricțiilor impuse de autorități, dar și împotriva vaccinului Covid-19. Oameni au ieșit cu diverse pancarte. Imagini de la protest în GALERIA FOTO.

De altfel, un alt protest a avut loc și ieri, în Piața Mare din Sibiu. Sâmbătă, aproximativ 30 de oameni au ieșit în stradă împotriva restricțiilor și a vaccinului Covid-19. 

Ieri, două proteste au fost organizate în București 

Mai multe mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei din Bucureşti, împotriva restricţiilor instituite în contextul pandemiei de COVID-19. Una dintre manifestații a fost marca AUR.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, declara că protestul anunțat sâmbătă de reprezentanţii AUR că 'este o situaţie care va fi gestionată la nivelul ordinii publice', adăugând că, din câte ştie, manifestaţia 'nu are aprobare'.

Premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, că protestul din București a fost unul "cinic".

"Ne-am uitat şi la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane vaccinate şi vedem că avem multe explicaţii. Una dintre ele este că avem un partid în România şi o mişcare susţinută şi de partide care ar fi fost oarecum pro-europene care au un mesaj anti-vaccinare. Mesaj care este preluat din păcate şi de televiziuni şi dus mai departe, este un mesaj cu care trebuie să ne luptăm. Campania noastră la televizor a fost prezentată, dar nu cred că a fost prezentată la fel de mult cum au fost prezentate aceste mesaje.

Cred că atunci când ne înţelegem cu toţii că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare şi mai puţin pe cele anti-vaccinare vom vede mai multe persoane vaccinate. În acelaşi timp vreau să spun că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne vaccinăm şi trebuie să ne gândim că atunci când ne vaccinăm ne protejăm pe noi şi îi protejăm şi pe cei din jurul : familiile noastre, pe cei apropiaţi. (...) Iresponsabilitatea unor oameni după aceea pică şi pe umerii celorlalţi români. (...) Ar ajuta în această perioada ca liderii politici să dezică total de cei care au aceste campanii anti-vaccinare. Nu i-am văzut încă, dar vom vedea dacă în perioada următoare", a spus Cîţu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel