Protest: Bunicii ies în stradă din cauza Legii Pensiilor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Federația Națională a Pensionarilor din România protestează față de noua Lege a Pensiilor.

„După cum se ştie, Guvernul României,  condus de domnul  Florin Cîțu, din  proprie  iniţiativă  a  inclus  în  PNRR  şi  o „Reformă  a  sistemului  public  de pensii“,  în  care  a  prevăzut  şi  elaborarea  unei  noi  legi  a  pensiilor  publice.  Şi aceasta,  în  condiţiile  în  care  în  ţara  noastră  exista  o  lege  a  pensiilor,  foarte bună, aprobată de Parlament în 2019, care nu a fost aplicată.  

După lungi aşteptări a apărut, în sfârşit, noua Lege a sistemului public de pensii,  elaborată cu experţi străini, care  din  10 noiembrie a.c. a  fost  supusă spre dezbatere publică, iar din 13 noiembrie legea se afla pentru dezbatere şi aprobare la Parlament.

Federaţia Naţională a Pensionarilor din România a solicitat încă de anul trecut şi a  mai  repetat  solicitarea  ulterior,  ca  reprezentanţi  ai  federaţiilor  naţionale reprezentative ale organizaţiilor de pensionari, să aibă dreptul de a participa la lucrările colectivului care a elaborat proiectul noii legi. Ministerul Muncii nu a fost de acord şi a respins solicitarea noastră. S-a promis că proiectul legii îl vom primi  când  va  fi  supus  dezbaterii  publice.  Dar  nici  acest  lucru  nu  a  fost îndeplinit.  Federaţia  Naţională  a  Pensionarilor  din  România,  cea  mai  mare federaţie a organizaţiilor de pensionari, a primit proiectul noii legi în data de 10 noiembrie a.c., după ce a fost depus la Parlament. Fiind ignorată, conducerea federaţiei a decis să facă public protestul său fiindcă pentru organizaţiile de pensionari noua lege a pensiilor, care va fi aprobată, desigur, prezintă pentru pensionari, ca şi pentru viitorii pensionari, o importanţă cu totul deosebită. Federaţia,  cu  bună  credinţă,  în  timpul  scurt  avut  la  dispoziţie, a  redactat  un număr  mare  de  propuneri,  începând  cu  definiţia  termenilor  –  ce înseamnă pensionar, ce înseamnă pensie – şi terminând cu propunerea de desfiinţare a Pilonului II de pensii, sau să fie suportat din alte venituri ale celor care doresc o pensie suplimentară şi nu din contribuţia de asigurări sociale.  

În  timp  ce  la  federaţie  se  redactau  propunerile, legea deja  ajunsese la Parlament“, se arată într-un comunicat al Federației Naționale a Pensionarilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel