Urmărește emisiunea live


Protest în fața Guvernului. 6000 de mașini vor bloca circulația

Transportatorii, situație critică. Țapardel: Inacceptabil! Prevederi periculoase
Transportatorii, situație critică. Țapardel: Inacceptabil! Prevederi periculoase

Transportatorii anunță un nou protest de amploare în fața Guvernului. După scandalul polițelor RCA, de data aceasta au alte revendicări. Ei protestează împotriva pirateriei din Transporturi și lipsa de implicare a autorităților în acest fenomen. 

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță organizarea unui protest pe 2 noiembrie 2016, în fața Guvernului României. Aproximativ 6000 de autovehicule vor fi deplasate la această acțiune.

Transportatorii cer reglementări ale unor legi, prin Ordonanță de Urgență, "pentru a se stopa abuzurile unor grupuri de interese din Parlamentul României care au modificat legi pentru a permite ca activitatea de transport să fie piratată".

"Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată și nesancționată de autoritățile române. Lipsa de implicare a autorităților române a permis, în decursul ultimilor ani, dezvoltarea unui fenomen al transportului regulat de persoane fără licență, în mod ilegal, dar nesancționat, cu orare afișate și stații de preluare a clienților, în mod clar stabilite. Astfel de firme care desfășoară activități ilegale au ajuns să-și promoveze serviciile și prin reclame și spoturi publicitare", se spune într-un comunicat de presă al COTAR.(...)

Protest împotriva UBER 

Activitățile ilegale și evazioniste de transport persoane în regim taxi, prin folosirea unor platforme informatice (de tipul UBER), încalcă dreptul la concurență loială și care conduc la dispariția activității de taxi în condiții legale. Mai mult, din informațiile pe care le-am obținut de la Poliția Română, cei care practică acest tip de transport pot face și victime printre clienți, pentru că nimeni nu îi controlează. Victimele pot fi păcălite prin serviciile improprii care le sunt oferite și pentru care nu pot depune plângere la o autoritate a statului, pentru că UBER nu intră sub incidența niciunei legi pentru protecția consumatorului. Dar mai pot fi și victime de tâlhărie, viol sau chiar omor, pentru că nimeni nu verifică identitatea și activitatea anterioară a celor care intră în acest sistem. Astfel,activitatile gen UBER sunt servicii periculoase pentru populație, pe care parlamentarii le-au permis, în detrimentul siguranței cetățenilor. Toti actorii din piata de transport persoane trebuie sa se autorizeze conform legilor in vigoare , in caz contrar sunt „PIRATI” .

COTAR propune, între altele, transport gratuit pentru toți elevii, iar transportatorii de persoane, prin curse regulate, să plătească 5% TVA, deductibil până la urmă, se arată în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel