Protest în Marea Britanie. Nemulțumiți de creșterea facturilor, britanicii au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine

Protest în Marea Britanie. Nemulțumiți de creșterea facturilor, britanicii au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine / Foto: Captură video Facebook Don't Pay UK
Protest în Marea Britanie. Nemulțumiți de creșterea facturilor, britanicii au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine / Foto: Captură video Facebook Don't Pay UK

Oamenii nemulțumiți de creșterea facturilor au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine din Marea Britanie.

Britanicii protestează împotriva creșterii facturilor. Militanţi ai mai multor grupuri ale societăţii civile au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine din Marea Britanie, în semn de protest, transmite Agerpres, citând dpa.

Potrivit mişcărilor Don't Pay UK şi Fuel Poverty Action, militanţi ai lor s-au instalat de dimineaţă cu pături, saci de dormit şi sticle cu apă caldă în holul companiei energetice Scottish Power din Glasgow, o altă demonstraţie fiind prevăzută să aibă loc mai târziu în cursul zilei la British Museum din centrul Londrei şi care este sponsorizat de British Petroleum.

Un al treilea grup se pregătea să ocupe centrul comercial Westfield din Stratford, în estul Londrei, iar alte proteste mai erau prevăzute la un centru comercial din Manchester, precum şi la Liverpool, Brighton şi Bristol.

Cerințele protestatarilor



Grupurile de protest cer guvernului să ia imediat măsuri în ce priveşte criza energiei şi a costului vieţii prin introducerea Energiei pentru toţi (Energy for All), definită ca o cantitate de energie "universală şi gratuită care să acopere necesităţile oamenilor" şi care poate fi suportată de stat prin "încetarea subvenţionării din banii contribuabililor a combustibililor fosili, o taxă excepţională mai eficientă aplicată companiilor energetice şi tarife mai mari pentru consumul energetic al locuinţelor de lux".

"Oamenii obişnuiţi nu mai pot continua să plătească factura crizelor create de cei bogaţi, e timpul ca marii poluatori şi profitorii să-şi achite partea", a spus Stuart Bretherton, coordonatorul campaniei Fuel Poverty Action.

Criza lovește Marea Britanie. Unii oameni au început să mănânce hrana animalelor de companie și să-și încălzească mâncarea la lumânare

Unii britanici au început să apeleze la soluții extreme, ca urmare a creșterii costului vieții. Oamenii sunt nevoiți să mănânce hrană pentru animale de companie, în timp ce alții încearcă să încălzească mâncarea pe un calorifer sau la lumânare, a spus un lucrător comunitar din Marea Britanie. Mark Seed conduce acum un proiect alimentar comunitar în Trowbridge, în estul orașului Cardiff.

Organizația de caritate avertizează că gospodăriile care se află într-o situație dificilă nu se află doar în zonele asociate de mult cu sărăcia și că politicile trebuie să se concentreze pe oameni, nu pe locuri.

Trowbridge se află în ceea ce Mark Seed numește un „arc al sărăciei” la periferia capitalei galeze.

„Sunt încă șocat de faptul că avem oameni care mănâncă hrană pentru animale de companie”, a spus acesta.

„[Există] oameni care încearcă să-și încălzească mâncarea pe un calorifer sau o lumânare”, a mai spus el.

„Sunt un fel de povești șocante care sunt de fapt adevărul. Cardiff este un oraș înfloritor, dar există zone de privațiuni care pur și simplu nu sunt acceptabile”, a explicat Seed.

Acesta a spus că oamenii nu sunt plătiți suficient pentru a-și permite lucrurile esențiale, criza costului vieții împingând prețurile mult „astfel încât toată lumea este constrânsă sau pur și simplu nu își poate permite”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel