PROTEST în PIAȚA UNIVERSITĂȚII: DESCHIDEȚI ȘCOLILE! Avocatul Chitic vrea grevă generală / VIDEO

Duminică, la ora transmiterii acestei știri, câțiva oameni protestează în Piața Universității. Cei prezenți cer redeschiderea școlilor, în timp ce unii strigă ”jos masca”. Protestatarii strigă și împotriva vaccinării obligatorii, deși vaccinarea nu este obligatorie.

Circa 30 de persoane participă la protest. Avocatul Dan Chitic este prezent la mișcarea de stradă din Piața Universității. ”Poate este nevoie de o grevă generală a părinților! Este singura posibilitate pentru a-i face pe conducători să înțeleagă de urgența acestei măsuri: reînceperea școlilor”, a zis avocatul.

”Școala normală este esențială!”, au strigat, la un moment dat, protestatarii din Piața Universității. Apoi, au strigat: ”jos masca!”

Mesajul organizatorilor cu care au scos oamenii în stradă

”România este singura țară europeană care a închis școlile "față în față" în ultimele 9 luni din cele 10 luni scurse de la debutul pandemiei și a venit timpul ca toți copiii să se întoarcă la școala normală.


Din datele oficiale, știm că 1 milion de copii români nu au avut accesul la educația online, dreptul la învățătură regăsit în Artic. 32 din Constituția României fiind încălcat brutal de către autoritățile statului.În majoritatea statelor europene școlile au funcționat în toată perioada, iar incidența infectărilor cu Sars-Cov-2 nu a crescut după redeschiderea lor, aspect confirmat de raportul ECDC, dar și de celelalte studii științifice care s-au efectuat în Europa.


Practic, s-a demonstrat că virusul nu se transmite de la copii la profesori și nici invers în încinta claselor, iar majoritatea statelor nu au impus obligativitatea purtării măștilor pe fețele copiilor.Chiar și Ministerul Sănătății din România a elaborat un studiu în urmă cu 2 luni care a confirmat că redeschiderea școlilor nu a fost asociată cu o creștere a numărului de cazuri de infectați cu Sars-Cov-2, însă nimeni nu a luat atitudine,iar școlile au rămas în continuare închise.


Cert este că școala online nu mai este dorită de copiii și profesorii lor, întrucât calitatea actului educațional desfășurat în mediul virtual este precară, majoritatea copiilor neputându-se concentra timp de câteva ore pe zi în fața tabletelor. Rata afecțiunilor neuropsihiatrice pe segmentul pediatric a explodat în ultimele luni, tot mai mulți copii suferind de multe probleme de comportament în urma absenței contactului social cu colegii și cu profesorii lor, iar incidența obezității infantile a explodat la propriu.


Dacă rata analfabetismului funcțional în rândul copiilor era de 44% înainte de luna martie a anului 2020, gândiți-vă la ce procent a ajuns în prezent.
Iată că a venit momentul ca acest fenomen distructiv să se încheie cât mai repede, iar educația "normală" trebuie pusă în centrul priorităților oricărui stat,fiindcă viitorul generațiilor de copii stă în aer în acest moment.Nu mai vrem ca elevii români să poarte măștile neconforme pe față, să stea la distanța fizică de un metru față de colegii și profesorii lor, să fie termoscanați la intrarea în școli sau să inhaleze vaporii substanțelor toxice care se stropesc în incinta claselor, toate aceste măsuri făcând mai mult rău decât bine.


ANPC a confirmat în ultimele săptămâni că 93% din măștile de pe piață sunt neconforme, iar Institutul National de Sănătate Publică a recomandat că măștile să nu fie purtate de copii în incinta claselor,așa cum majoritatea statelor europene au decis, așa că noi nu le mai acceptăm întrucât această măsură impusă le pune sănătatea în pericol.De asemenea,majoritatea părinților nu sunt de acord cu impunerea obligativității vaccinării anti-Covid în rândul profesorilor și nici ei nu își doresc să fie vaccinați cu forța pentru ca școlile să se redeschidă.


Consimțământul informat al unui cadru didactic nu poate fi anulat de nicio instituție a statului, ca atare vaccinarea trebuie să rămână un act medical facultativ, neputându-se condiționa accesul profesorilor în școli de statusul vaccinării anti-Covid. De altfel, Legea vaccinării obligatorii care stă în birourile Parlamentului din anul 2017 va intra în analiza Biroului Permanent al Camerei Deputaților la data de 4 ianuarie,având deja toate avizele favorabile încă din sesiunea trecută.


Cu alte cuvinte, vom manifesta și împotriva Legii vaccinării obligatorii, considerând că fiecare om trebuie să aibă dreptul la libera alegere.


Iar unde este un risc, trebuie să existe și o alegere! În plus, într-un sondaj online efectuat în rândul a peste 1900 de respondenți, aflăm că 99% dintre părinți nu susțin vaccinarea obligatorie a profesorilor pentru ca ai lor copii să se întoarcă la școală.


De altfel,un alt sondaj a concluzionat că 98% dintre părinți doresc redeschiderea normală a școlilor, fără impunerea purtării măștilor pe fețele copiilor, fără distanțarea fizică și fără supraigienizarea toxică.De aceea, îi chemăm la acest manifest din zona educațională și pe toți profesorii care doresc să reintre în școlile normale începând cu data de 11 ianuarie, în ideea de a nu fi obligați să se vaccineze anti-Covid.


Împreună cu părinții copiilor care au fost privați de școala fizică, profesorii trebuie să facă front comun cu noi și să lupte în stradă pentru drepturile lor, în așa fel încât să reintrăm în normalitate în cel mai scurt timp.Iată că a venit momentul să milităm "împreună" pentru educația normală a copiilor și vă asigur că vom câștiga, ținând cont că în urmă cu 2 zile dl Sorin Campeanu, Ministrul Educației a declarat că ia în calcul foarte serios redeschiderea școlilor.


Iar dacă strada o va cere, atunci veți vedea că soarele va ieși și pe strada copiilor noștri.


Haideți cu toții în această duminică în Piața Universității începând cu ora 15.00 și împreună vom învinge, iar școlile se vor redeschide.
Nu de altceva, dar școala "normală" e esențială!


Libertate!”, au transmis organizatorii protestului.

Iată imagini de la fața locului:

Școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar, spune Ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu declară că este prea devreme, 11 ianuarie fiind termenul stabilit cu multe luni în urmă. Ministrul Educației a mai precizat că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică o va permite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel