Protest în Piața Victoriei. Declic: Semnați! Trebuie să-l convingem pe Ciolacu să-i dea afară pe Firea și Budăi. Știau de căminele groazei

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Se anunță mega protest în Piața Victoriei.

Organizația Declic îi cere lui Marcel Ciolacu să-i dea afară din Guvern pe miniștrii Firea și Budăi.

„Toți știau de căminele groazei. Funcționarii și primarul din Voluntari, inspectorii instituțiilor cu atribuții de avizare și control, toți trebuie să plece acum. Secretari de stat și, mai ales, miniștri. Doi oameni sunt la vârful acestei ierarhii: Gabriela Firea și Marius Budăi. Și, pe oră ce trece, e tot mai clară vinovăția lor morală pentru corupția și abuzurile din azile. Semnează și tu urgent ca să-l convingem pe prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, căminiștrii groazei trebuie demiși”, a transmis Declic.

„Este înfricoșător faptul că toată lumea știa, încă de anul trecut, despre persoanele vulnerabile care erau ținute în condiții înspăimântătoare pe banii statului. 

La fel de înfricoșător este gândul că, dacă nici acum nu se întâmplă nimic, vinovații vor scăpa nepedepsiți. Nu mă refer doar la cei anchetați și inculpați de DIICOT, ci în special la oamenii cheie, care ocupă poziții de putere și gestionează sistemul asistenței sociale din România: Gabriela Firea și Marius Budăi.

Marcel Ciolacu anunță cu vehemență controale și se străduiește să vorbească empatic despre victime. Dar nici măcar nu clipește la gândul că doi dintre oamenii de bază din echipa sa, Firea și Budăi, știau despre aceste cămine ale groazei. Și nu numai că nu au făcut nimic, dar au abuzat de puterea funcțiilor lor pentru a ascunde și distruge orice încercare de a pune capăt tratamentului inuman.

Marius Budăi vorbește arogant despre nevoia unui moment zero, de la care să reconstruim întregul sistem. În același timp, a rupt protocolul cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), singura organizație care verifica temeinic, de peste douăzeci de ani, condițiile din azile. 

Gabriela Firea se luptă cu toată lumea și amenință cu procese în stânga și în dreapta, în timp ce sora și soțul ei sunt implicați direct în această poveste traumatizantă pentru toată țara.

Acum, „Toți știau” a devenit „Noi știm”. Nu putem ignora și nu putem închide ochii. Nu există o eroină sau un erou de poveste care să ceară dreptate în numele nostru iar acum nu este momentul să-i sancționăm prin vot. Suntem doar noi, oamenii obișnuiți. Suntem eu, tu și peste 1 milion de oameni din România care putem să ne unim forțele și să cerem cu tărie ca Marcel Ciolacu să ia măsuri. Miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi trebuie demiși de urgență. Alătură-te și semnează și tu petiția, chiar acum, pentru a ajunge la 100.000 de semnături”, a mai transmis Declic.

Petiția poate fi semnată aici - https://facem.declic.ro/campaigns/demitere-firea-budai?utm_source=blast&utm_medium=email&utm_campaign=blast4331

De asemenea, Declic anunță că va fi protest joi seara, de la ora 19:00, în Piața Victoriei din București.

VEZI ȘI: Preotul Paul Iulius Negoiță rupe tăcerea în scandalul cu azilele groazei: Aici e cheia problemei și despre aceasta nu se vorbește - https://www.dcnews.ro/preotul-paul-iulius-negoita-rupe-tacerea-in-scandalul-cu-azilele-groazei-aici-e-cheia-problemei-si-despre-aceasta-nu-se-vorbeste_922266.html

VEZI ȘI: Dana Budeanu plângea în direct: „Gabriela Firea are o obsesie reală cu bătrânii. Are o chestie așa, nu știu...” Azi i se cere demisia - https://www.dcnews.ro/dana-budeanu-plangea-in-direct-gabriela-firea-are-o-obsesie-reala-cu-batranii-are-o-chestie-asa-nu-stiu_922296.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel