PROTEST la Constanța, în fața spitalului în care au murit șapte oameni

Captură Antena 3
Captură Antena 3

Vineri seară, este un protest la Constanța, în urma incendiului devastator de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Șapte persoane au murit în urma incendiului de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Cei prezenți, vineri seară, la protest strigă „demisia”.

Președintele Klaus Iohannis a păstrat un moment de reculegere la începutul discursului pe care l-a susținut, vineri după-amiază, la evenimentul „Forumul European Carol cel Mare”, în Germania. „Voi începe cu o informație tristă. Astăzi a avut loc o mare tragedie în România, într-un spital din Constanța. A fost un incendiu și, din păcate, au murit șapte pacienți”, a spus Klaus Iohannis. „Vă rog să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la Spitalul din Constanța”, a adăugat Iohannis.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că i-a demis pe managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și pe șeful Agenției Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate, ca urmare a incendiului în urma căruia au murit șapte oameni. „Am luat două decizii, l-am sunat pe primarul Vergil Chițac și am cerut să demită managerul spitalului, am semnat ordinul prin care l-am demis pe șeful ANMCS care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare. La spital avem mai multe nereguli”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a venit cu explicații în contextul în care numărul de victime decedate în urma incendiului de la spitalul din Constanța a fost modificat: „Inițial, cei care au comunicat au greșit, spunând că șapte sunt în spital și doi după ce au fost relocați”.

Adrian Streinu-Cercel, răbufnire după incendiul de la Constanța

Adrian Streinu-Cercel a vorbit, vineri seară, despre tragedia de la Constanța, acolo unde șapte pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 au murit într-un incendiu care a cuprins secția ATI a Spitalului de Boli Infecțiose. „Este o tristețe fără margini! În fața vieții și a bolii, suntem toți egali, mai ales într-o pandemie, când șansele umanității stau în solidaritate și nu în dezbinare”, a spus Adrian Streinu-Cercel, vineri seară, într-o intervenție la Antena 3. „Mă înclin cu tristețe în fața familiilor îndoliate, sunt alături de personalul medical și de salvatorii care au trecut prin această situație extremă. Ar trebui să ne vină mintea la cap și să avem de-a face cu niște oameni care sunt raționali, să avem niște măsuri, aceleași pentru toată lumea! Să nu schimbăm indicatorii de la o zi la alta, după cum ne place nouă, seara sau dimineața, în așa fel încât să asigurăm acestei populații din România o protecție civilă corespunzătoare pentru o problemă de sănătate publică, care se cheamă infecția cu SARS-CoV-2!”, a spus Adrian Streinu-Cercel. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel