Tudor Cârstoiu și Cristian Mihai Dide, doi dintre tinerii care participă sâmbătă la "Revoluția" generației noastre au fost întrebați ce răspuns au pentru oamenii care spun că protestele organizate împotriva Guvernului și PSD nu sunt autorizate.
"În primul rând, îi rog să citească Legea 60/1991. Este o lege destul de simplu de citit. Nu are foarte mulți termeni juridici. Legea nu prevede autorizare. Nu există cuvântul 'autorizație'. În Legea 60/1991 există termenul 'declarare', a declara o adunare publică. Vă dau un exemplu clar: cum să mă duc să cer autorizație de a protesta, adică să cer voie vicepremarului Aurelian Bădulescu să protestez împotriva lui? Cum să se întâmple acest lucru? Legea prevede doar declararea. Eu merg și declar și dacă există informații despre organizator că vrea să dea o lovitură de stat... primarul are dreptul să interzică. Dacă în zona în care vreau să protestez sunt lucrări edilitare de mare amploare, primarul are dreptul să interzică manifestarea. Un al treilea motiv pentru care un protest poate fi interzis este dacă vrei să organizeze o contramanifestație. Sunt singurele motive pentru care o adunare publică poate fi interzisă. În rest, toate interzicerile pe care le-am primit până acum sunt abuzive", a zis Cristian Mihai Dide la DC News.
[citeste si]
"Eu îi rog pe oameni să citească legea fundamentală, Constituția României, articolul 30, unde află despre libertatea de exprimare. Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. Cenzura de orice fel este interzisă. Nu poate să ne interzică nimeni să ne exprimăm", a zis și Tudor Cârstoiu.
Iată răspunsurile integrale:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu