Protest șocant în fața Papei: O activistă a blocat convoiul Suveranului Pontif în Luxemburg

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un protestatar împotriva coridelor s-a aruncat în fața convoiului Papei Francisc în timpul vizitei sale în Luxemburg, cerându-i să „oprească torturarea taurilor”. Activista, aparținând organizației PETA, a fost reținută rapid de forțele de securitate ale Papei. PETA cere Vaticanului să își întrerupă legăturile cu coridele, denunțând cruzimea acestor lupte ca fiind contrare valorilor creștine. În timpul vizitei sale, Papa a făcut un apel la Luxemburg să își mărească contribuțiile externe, subliniind că „bogăția implică responsabilitate”.

Un incident neașteptat a avut loc joi în Luxemburg, când un activist împotriva coridelor a încercat să blocheze convoiul Papei Francisc în timpul vizitei sale oficiale în capitala țării. Activista, aparținând organizației pentru drepturile animalelor PETA, s-a aruncat în fața celebrului „Papamobil”, purtând un afiș și strigând mesaje împotriva cruzimii față de tauri. În imagini distribuite de PETA și media locală, femeia poate fi văzută îngenuncheată în fața vehiculului, ținând un semn prin care îl îndemna pe Suveranul Pontif să „oprească torturarea taurilor”, informează Politico.

Intervenția forțelor de securitate ale Papei a fost rapidă, protestatara fiind ridicată și îndepărtată de la fața locului, alături de alți doi activiști care au fost, de asemenea, arestați. Potrivit presei locale, cei trei manifestanți au suferit răni în timpul arestării, însă PETA a declarat într-un comunicat că „violența suferită de activiști nu se compară cu cruzimea la care sunt supuse animalele în arenele de coridă”.

PETA face apel la Papa Francisc să întrerupă orice asociere a Bisericii Catolice cu coridele, denunțându-le ca fiind acte „crude și necreștine”. Organizația atrage atenția asupra faptului că, deși coridele au fost interzise în anumite țări, inclusiv în Italia și Marea Britanie, acestea încă sunt practicate în Spania, Portugalia, sudul Franței și în anumite părți ale Americii Latine. Luptele sunt adesea dedicate sfinților catolici, iar preoții locali binecuvântează toreadorii înainte de lupte.

În mod interesant, încă din 1567, Papa Sfântul Pius V a emis un decret prin care interzicea coridele, sub amenințarea excomunicării, descriindu-le drept „crude și degradante.” Cu toate acestea, PETA subliniază că Vaticanul nu a făcut nicio declarație oficială recentă cu privire la aceste lupte, în ciuda faptului că în scrisoarea sa enciclică „Laudato Si’”, Papa Francisc menționează că „orice act de cruzime față de orice creatură este contrar demnității umane”.

Acesta nu este primul incident de acest fel. Luna trecută, activiștii anti-coridă au întrerupt audiența săptămânală a Papei la Vatican, purtând pancarte pe care coridele erau descrise ca „un păcat”.

Vizita Papei Francisc în Luxemburg marchează prima sa deplasare oficială în această țară, unde a făcut apel la liderii politici să își mărească contribuțiile la ajutorul extern, subliniind că „bogăția implică responsabilitate.” După Luxemburg, Suveranul Pontif va vizita Belgia, unde este așteptat să se întâlnească cu supraviețuitori ai abuzurilor comise de membri ai clerului catolic. Aceasta reprezintă o rară apariție a Papei în Europa, în afara Vaticanului, după ce recent a încheiat cel mai lung turneu al său în Asia de Sud-Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel