Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ

proteste la spital
proteste la spital

Aproximativ 50 de medici şi asistenţi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ protestează, miercuri dimineaţă, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de salarii.

Protestatarii susţin că, faţă de aşteptări, salariile sunt mai mici cu până la 300 de lei, informează Agerpres.

"Noi am fost transferaţi de la spitalele din Roznov şi Bicaz după ce acestea au fost închise prin ordinul ministrului Sănătăţii. În momentul în care ne-au fost făcute angajările la Spitalul Judeţean, am fost incluşi în grila salarială tot de spital orăşenesc. Nimeni nu ne-a spus acest lucru, iar acum avem surpriza de a avea salarii mai mici decât colegii noştri din Spitalul Judeţean", a declarat Angela Tofan, liderul asistenţilor medicali din cadrul spitalului.

Sindicaliştii susţin că vor înainta un protest oficial conducerii Consiliului Judeţean Neamţ, în subordinea căruia se află spitalul. De asemenea, protestatarii susţin că vor da în judecată conducerea spitalului, pentru a-şi recupera drepturile băneşti şi pentru a fi încadraţi în treapta de spital judeţean şi nu orăşenesc.

În luna aprilie 2011, circa 180 de medici şi asistenţi medicali de la spitalele din Bicaz şi Roznov au fost transferaţi la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, după ce unităţile sanitare în cauză au fost desfiinţate prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel