Eveniment de ultimă oră în Ucraina. Chirieac: Țara este în faliment

kiev
kiev

În Kiev lucrurile nu par să intre pe un făgaș normal. Cu puțin timp în urmă, protestatarii au luat cu asalt  reședința președintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici părăsind orașul vineri seară. Politicianul a avut termen de a-și prezenta demisia până sâmbătă, la ora 10.00, lucru care nu s-a întâmplat.

Protestatarii și jurnaliștii au intrat în reședința președintelui, locuința fiind goală. Nu se știe cu exactitate unde a plecat Viktor Ianukovici. Presa internațională scrie că ar fi vorba despre destinația Federația Rusă.

Analistul Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la România TV unde a comentat luarea cu asalt a reședinței președintelui Ucrainei de către protestatari.

"Este un nou pas către războiul civil. Partea vestică a Ucrainei dorește să meargă către Occident, în timp ce partea de est dorește să meargă mai departe cu rușii. Eu nu văd o legătură între ceea ce s-a întâmplat în România în '89 și ce se întâmplă acum în Kiev. Este adevărat că era o furie împotriva dictatorului, abia mai târziu revoluția anti-Ceaușescu a devenit o revoluție anti-comunistă, dar în cazul Ucrainei, lucrurile sunt extrem de complicate. Nu sunt nici pe departe atât de simple cum au fost în cazul României. Viktor Ianukovici are mâinile pătate de sânge, probabil va fi considerat criminal internațional. Dacă deschizi focul asupra propriei populații, nu poți primi altă etichetă", a spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a concluzionat zicând că "țara este în faliment. În acest moment, Ucraina nu mai are după ce bea apă. Sunt primele episoade ale unui răbzoi lung și sângeros. Bine ar fi ca România să acorde toată atenția la ceea ce se întâmplă la granița noastră de nord".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel