Proteste cu mii de oameni în Germania împotriva AfD. Ce mesaje transmit membrii partidului jurnaliștilor care i-au demascat

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

După ce au fost scoase la lumină „planurile” pe care AfD și o grupare ultranaționalistă le aveau în privința imigranților și „ne-germanilor”, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva extremismului în care riscă să pice Germania.

„Cu o săptămână în urma publicării cercetării Correctiv privind întâlnirea secretă dintre politicienii de rang înalt ai AfD, neo-naziștii și susținătorii privați, comentariile pline de ură și amenințările la adresa angajaților Correctiv au înregistrat o creștere mare”, spune publicația menționată, după ce mii de oameni au ieșit în stradă și care, potrivit datelor, nu aparțin neapărat unei culori politice.

„Regretabil este faptul că utilizatori individuali, adesea anonimi pe rețelele sociale, postează comentarii care nu conțin decât insulte. Aceasta se întâmplă în special în cazul cercetării care a dezvăluit o întâlnire secretă a neo-naziștilor, a politicienilor de rang înalt din AfD și a susținătorilor privați din scena radicală de dreapta.”, au mai spus jurnaliștii care au cercetat „planul secret” de la conducerea Germaniei.

Sub titlul "Funcționarea internă a Correctiv", AfD scrie: „Calomniatorii și extremiștii de stânga care își răspândesc propaganda sub acoperirea jurnalismului trebuie să fie pusi la locul lor!” Un post de pe un blog se încheie cu această frază, care include și o fotografie postată de reporterul nostru și care nu are legătură cu publicația sau cu cercetarea. Ce înțelege AfD prin această frază rămâne neclar. Astfel de propoziții sunt potrivite pentru mobilizarea oamenilor, în special în cercurile radicale. Partidul acceptă exact acest lucru.”, mai spune publicația germană.

Apeluri anonime intimidante 


„Un reporter Correctiv a primit și un apel anonim în fața martorilor la 18 ianuarie, fiind întrebat dacă are protecție din partea autorităților acasă. Apelantul, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea când a fost întrebat, a repetat fraza și apoi a închis.

Contribuția AfD și multe comentarii pline de ură online ca răspuns la cercetarea noastră nu au nimic de-a face cu discursul democratic într-o societate liberă.

Noi dorim dezbatere, suntem pregătiți să acceptăm contraargumente, să dezbatem diferite poziții. Însă stabilim, de asemenea, limite clare în ceea ce privește ura și instigarea.”, mai precizează sursa menționată.


În final, publicația mulțumește publicului său pentru susținere, cât și organismelor europene de protecție a presei libere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel