Proteste de amploare în Italia pentru eliberarea ursului care a ucis un alergător

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Sute de persoane au manifestat duminică pentru eliberarea unui urs brun care a rănit mortal un tânăr care făcea jogging în nordul Italiei.

Circa 300 de protestatari s-au adunat duminică în faţa centrului de protecţie a animalelor Casteller din provincia Trentino, unde este ţinută femela de urs după ce a fost capturată, potrivit agenţiei de presă ANSA, citată de Agerpres.. Ei au cerut eliberarea ursului, identificat ca JJ4, şi au demonstrat împotriva guvernului provincial condus de Maurizio Fugatti, care a ordonat ca ursul să fie împuşcat.

După o plângere depusă de activişti pentru drepturile animalelor, o instanţă a suspendat ordinul de eutanasiere a animalului. Diverse asociaţii pentru protecţia animalelor, dar şi persoane private, unele sosite din străinătate, s-au alăturat protestului.

"Urşii sunt victimele guvernului provincial"

Protestatarii au cerut, de asemenea, eliberarea tuturor urşilor ţinuţi în captivitate. Ei au purtat pancarte cu sloganuri precum "urşii sunt victimele guvernului provincial" şi "cei care separă mamele şi copiii sunt monştri". Ursoaica a fost separată de cei trei pui ai săi când a fost capturată după atac.

JJ4", cunoscută şi sub numele de "Gaia", este sora lui Bruno, "ursul problemă" împuşcat în Bavaria în 2006. Ea a atacat şi ucis un tânăr în vârstă de 26 de ani pe nume Andrea Papi la începutul lunii aprilie, în comuna Caldes, din regiunea Trentino-Alto Adige, într-o vale populară în rândul excursioniştilor şi turiştilor.

Procurorii italieni au stabilit săptămâna trecută că ursul atacase anterior alte două persoane. De la capturarea ei la mijlocul lunii aprilie, ursoaica, în vârstă de 17 ani, este ţinută într-o incintă împreună cu un alt urs identificat ca "M49". O şedinţă de judecată în legătură cu soarta ursoaicei "JJ4" este programată pentru data de 11 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel