Proteste în masă la Berlin, după ce au fost divulgate planurile de deportare forțată și asimilare culturală din Germania

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) ar putea fi interzis după discuțiile care au fost scoase la lumină de publicația Correctiv din țara menționată.

Mii de oameni s-au adunat în Germania duminică pentru a protesta împotriva extremei drepte, printre aceștia aflându-se cancelarul Olaf Scholz și ministrul său de externe, după ce un raport a dezvăluit că extremiștii s-au întâlnit recent pentru a discuta despre deportarea a milioane de imigranți, inclusiv cetățeni germani, în cazul în care ar prelua puterea.

Anchetă la nivelul conducerii din Germania. Conspirația „Marelui plan” pus la cale pentru non-germani: Asimilare culturală, relocare forțată și ascensiunea „albilor”
https://www.dcnews.ro/ancheta-la-nivelul-conducerii-din-germania-marele-plan-pus-la-cale-pentru-non-germani-asimilare-culturala-relocare-fortata-si-ascensiunea-albilor_944777.html

Proteste au avut loc în Potsdam, în apropierea Berlinului, și la Poarta Brandenburg din capitala germană, urmând unui protest sâmbătă în orașul occidental Duisburg, notează Apnews.

Olaf Scholz și ministrul de externe, Annalena Baerbock, reprezintă zona Potsdam în parlamentul german. Baerbock a declarat pentru agenția de știri germană dpa că a participat la demonstrația din Potsdam ca unul dintre miile de localnici „care susțin democrația și se opun fascismului vechi și nou.”

Săptămâna trecută, media Correctiv a raportat despre o presupusă întâlnire de extremă dreaptă în noiembrie, la care, potrivit raportului, au participat membri ai mișcării extremiste Identitarian și ai partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD). Un membru proeminent al mișcării Identitarian, cetățeanul austriac Martin Sellner, a prezentat viziunea sa asupra "remigrației" pentru deportări.

Primarul Potsdamului, Mike Schubert, a declarat că „aceste planuri aduc aminte de cel mai întunecat capitol al istoriei germane.”

AfD a încercat să se distanțeze de întâlnire, afirmând că nu are legături organizaționale sau financiare cu evenimentul, membrii care au participat aparent au făcut-o în scop personal, iar partidul nu este responsabil pentru ceea ce s-a discutat acolo.

Scandalul a generat opțiuni potrivit cărora Germania ar trebui să ia în considerare interzicerea AfD, care s-a îndreptat constant spre dreapta de la înființarea sa în 2013. Mulți dintre opozanții săi au vorbit împotriva ideii, argumentând că procesul ar fi lung, succesul este foarte nesigur și ar putea beneficia partidului, permițându-i să se prezinte ca victimă.

AfD ocupă în prezent locul doi în sondajele naționale, în spatele opoziției mainstream de centru-dreapta și înaintea partidelor din impopulara coaliție de centru-stânga a lui Scholz. Germania se confruntă cu alegerile pentru Parlamentul European în iunie și apoi cu alegeri statale în septembrie în trei regiuni estice unde AfD este foarte puternic. Acestea includ Brandenburg, unde se află Potsdam.

Informațiile întâlnirii celor de la AfD și Partidul Identitarian au fost oferite publicului în urma anchetei efectuate de publicația Correctiv, care urmărea legătura dintre cele două partide de luni de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel