Proteste în Tel Aviv, după ce trei ostatici au fost ucişi de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza. SUA: O "greşeală tragică" - Video / Foto

Proteste în Tel Aviv, după ce trei ostatici au fost ucişi de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza / Foto: Captură video Youtube Forbes Breaking News
Proteste în Tel Aviv, după ce trei ostatici au fost ucişi de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza / Foto: Captură video Youtube Forbes Breaking News

Sute de oameni au protestat în Tel Aviv, după ce trei ostatici au fost ucişi accidental de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza.

Sute de oameni au ieşit în stradă în Tel Aviv vineri seara pentru a protesta împotriva morţii a trei ostatici, ucişi accidental de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza, informează Agerpres, citând dpa.

Imaginile difuzate de televiziunea israeliană au arătat mulţimi mari de oameni care se adunau în centrul metropolei, blocând o stradă principală. Manifestanții au cerut guvernului să ia măsuri pentru a asigura eliberarea imediată a ostaticilor din Fâşia Gaza.

Purtând pancarte, bannere şi afişe cu numele şi fotografiile multor alţi ostatici, demonstranţii s-au deplasat în direcţia sediului armatei israeliene. După cum a raportat site-ul de ştiri ynet, protestatarii au turnat vopsea roşie pe stradă, simbolizând sângele vărsat.

Youtube video image

"Timpul lor se scurge! Aduceţi-i acasă acum", au scandat participanţii la protest.

Totodată, protestatarii au criticat guvernul premierului Benjamin Netanyahu pentru că nu face suficient pentru a elibera ostaticii.

O nouă înţelegere privind eliberarea de ostatici, precum cea încheiată la sfârşitul lunii noiembrie, ar fi împiedicat incidente precum cel care a avut loc vineri, în Gaza, au spus protestatarii.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat vineri că trei ostaticii israelieni au fost ucişi accidental de soldaţi în timpul luptelor din Fâşia Gaza. 

SUA: Moartea ostaticilor împuşcaţi de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza este o "greşeală tragică" 

Moartea celor ostatici israelieni împuşcaţi de soldaţii israelieni în Fâşia Gaza este o "greşeală tragică" şi o ştire "sfâşietoare", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, informează AFP.

"Nu cred că este posibil să tragem concluzii mai ample din acest eveniment special şi despre ceea ce spune el despre capacitatea (forţelor armate israeliene") de a fi mai chirurgicale şi mai precise" în acţiunile lor, a adăugat John Kirby.

Sursa fotografiilor: Foto: Captură video Youtube Forbes Breaking News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel