Proteste la Chișinău. Tomac (PMP): Toate provocările care țin de Republica Moldova ne implică în mod direct

Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre situația din Republica Moldova.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a fost invitat la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre situația în care se află Republica Moldova și ce ar trebui să facă România și Occidentul pentru menținerea acestui mic stat pe drumul pro-european:

„Noi suntem puternic legați de Republica Moldova prin simplul fapt că acolo sunt tot români și peste 50% dintre ei au cetățenie română. Toate provocările care țin de Republica Moldova ne implică în mod direct. Presiune și tensiunea în societate este mult mai multă și din cauza contextului ce ține de războiul din Ucraina. Prezența armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova a adâncit această temere a unui conflict deschis, iar factorul social este unul extrem de important, în condițiile în care Republica Moldova se confruntă cu multiple crize.

Republica Moldova este un actor pe care Rusia îl privește cu foarte mare preocupare. Toate temerile autorităților de la Chișinău trebuie tratate cu mare atenție, pentru că sunt informații reale. Tensiunea este puternic alimentată de propaganda pro-rusă“, a spus Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI     -     Protest la Chişinău. Chirieac, avertisment: Procedură standard a Moscovei. Încercare de lovitură de război hibrid - Video

Eugen Tomac: În Republica Moldova sunt tot români și avem obligația să insistăm

„Republica Moldova a devenit stat candidat la UE, Uniunea Europeană a oferit 250 de milioane de euro pentru ca Republica Moldova să-și poată achiziționa necesarul de gaze și energie, deci nu este singură.

În Republica Moldova sunt tot români și avem obligația să insistăm. De aceea am cerut ca CSAT-ul să se convoace pentru a transmite acest mesaj extrem de puternic. Toată lumea știe care sunt realitățile din Republica Moldova, presiunile și interesele Rusiei, însă toată lumea recunoaște interesul nostru natural față de Republica Moldova și ar trebui să-l manifestăm cu mult mai mult curaj și mult mai multă naturalețe“, a concluzionat Eugen Tomac.

Reamintim că un protest organizat de Partidul ȘOR a avut loc astăzi, 19 februarie 2023, la Chișinău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel