Proteste la TVR împotriva susținerii puterii pe bani publici

tvr_k2_tn
tvr_k2_tn

TVR va fi luată cu asalt, marți, de circa  10.000 de sindicalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, potrivit organizatorilor, care vor protesta printre altele, şi faţă de ceea ce ei numesc "susţinerea puterii pe bani publici". Conducerea televizunii publice afirmă că are disponibilitate pentru a dialoga cu reprezentanţii celor care vor veni marţi, la sediul TVR.

"Conducerea TVR reaminteşte că agenda editorială a canalelor televiziunii publice aparţine strict profesioniştilor cu răspundere editorială din TVR, aceştia stabilind-o în funcţie de tipul evenimentelor aflate în desfăşurare, impactul acestora (local, naţional sau internaţional) şi gradul de interes pe care îl prezintă în acel moment. Prin legea de funcţionare a Televiziunii Române, intruziunea managementului instituţiei sau a oricărei alte persoane, care nu are atribuţii editoriale în TVR, în politica editorială este interzisă", mai spun reprezentanţii televiziunii publice.

În privinţa protestelor de stradă din ultima perioadă, reprezentanţii TVR spun că televiziunea publică a relatat despre acestea constant şi detaliat. "Televiziunea Română respectă dreptul la opinie şi informare corectă a fiecărui cetăţean. În ultimele 10 zile, de când au început protestele, reporterii TVR au stat permanent printre manifestanţii din Bucureşti şi din întreaga ţară şi au transmis informaţii despre evenimentele din stradă. Prin intermediul reporterilor de la studioul central şi de la staţiile teritoriale, în programele sale informative, de pe TVR 1 şi TVR 2 (jurnale, emisiuni de publicistică şi ediţii speciale) şi în special pe TVR INFO, post dedicat ştirilor, TVR a prezentat constant şi detaliat toate protestele. De asemenea, Televiziunea Română a oferit ample spaţii de dezbatere principalilor lideri politici, dar şi reprezentanţilor societăţii civile. Telespectatorii au fost informaţi în timp real despre evoluţia evenimentelor. Ştirile TVR au alocat un spaţiu amplu de emisie acestui subiect, programul TVR INFO fiind consacrat aproape în exclusivitate transmisiunilor din stradă şi analizei acestora", spun cei de la TVR.

Citește și:

TVR încearcă să se delimiteze de acuzațiile de partizanat cu Puterea

De ce TVR a scos sigla de pe microfoanele reporterilor

Pro Democraţia se alătură oamenilor din piaţă şi cere depolitizarea TVR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel