Proteste violente în insula italiană Lampedusa contra miilor de migranți veniți din Africa de Nord / Video

Fotografie de la NEOSiAM 2021, Pexels
Fotografie de la NEOSiAM 2021, Pexels

Locuitorii de pe insula italiană Lampedusa au protestat împotriva miilor de migranţi din Africa de Nord care au ajuns acolo în diferite ambarcaţiuni.

Oamenii cer Guvernului italian şi Uniunii Europene să acţioneze în vederea reducerii presiunilor la care este supusă insula. De asemenea, şi unii migranţi care aşteaptă să fie transferaţi din Lampedusa au protestat.

Premierul italian, Giorgia Meloni, a promis că miniştrii săi vor adopta luni "măsuri extraordinare" pentru a încerca să rezolve situaţia, scrie BBC.

VIDEO

Youtube video image

Lampedusa/migranţi: Şefa guvernului francez afirmă că este nevoie de solidaritate cu Italia şi de mobilizarea UE

Şefa guvernului francez Elisabeth Borne a apreciat sâmbătă că este timpul pentru solidaritate cu Italia şi pentru mobilizarea Uniunii Europene pentru soluţionarea problemei create de afluxul de migranţi către insula italiană Lampedusa, adăugând că preşedintele Emmanuel Macron va discuta cu şefa guvernului italian Giorgia Meloni, relatează AFP.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa duminică în Lampedusa, unde au ajuns mii de migranţi în această săptămână.

De luni până miercuri, aproximativ 8.500 de persoane au sosit, la bordul unui număr de 199 de ambarcaţiuni, în insula Lampedusa, una dintre principalele porţi de intrare a imigranţilor ilegali în Europa, caz ce a relansat dezbaterea despre împărţirea responsabilităţilor în interiorul UE cu privire la solicitanţii de azil.

Centrul de primire pentru migranţi construit pe insula Lampedusa a fost proiectat pentru cel mult 400 de persoane. În aceste condiţii, câteva mii dintre migranţii sosiţi în Lampedusa au fost transferaţi vineri pe insula Sicilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel