Proteste violente la Paris, în ciuda interdicției pentru manifestațiile pro-Palestina. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă /video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispera o manifestație interzisă în sprijinul poporului palestinian, la Paris, joi, după ce ministrul de Interne a declarat că astfel de adunări "pot duce la tulburări ale ordinii publice", scrie Reuters.

Cu toate acestea, în ciuda interdicției, câteva sute de manifestanți pro-palestinieni s-au adunat în centrul Parisului în grupuri separate pe care forțele de poliție au încercat să le țină separate.

Aceștia scandau lozinci precum "Israelul ucide" și "Macron e complice", referindu-se la președintele francez Emmanuel Macron, care a condamnat atacul mortal al grupului militant palestinian Hamas și și-a exprimat solidaritatea cu Israel.

"Trăim într-o țară cu lege civilă, o țară în care avem dreptul să ne exprimăm și să protestăm. (Este nedrept) să interzici de o parte și să autorizezi de cealaltă, pentru că nu se vorbește despre realitatea din Palestina", a declarat Charlotte Vautier, în vârstă de 29 de ani, angajată la o organizație non-profit.

Mai devreme în această săptămână, Hamas a apelat la proteste în toată lumea musulmană pentru a susține palestinienii.

Două manifestații pro-palestiniene în Paris fuseseră deja interzise, joi, din cauza temerii de posibile tulburări, când ministrul de Interne, Gerald Darmanin, le-a spus prefecților să interzică toate demonstrațiile pro-palestiniene din țară.

Franța găzduiește unele dintre cele mai mari comunități musulmane și evreiești din Europa, iar conflictul din Orientul Mijlociu poate stârni tensiuni. Darmanin a menționat că guvernul a intensificat protecția polițienească în zonele evreiești, inclusiv în jurul școlilor și sinagogilor.

De la atacul transfrontalier al Hamas din Gaza, de sâmbătă, poliția franceză a arestat peste 20 de persoane în legătură cu zeci de acte antisemite, printre care și cazuri de copii evrei hărțuiți de către colegii de școală, a anunțat guvernul miercuri.

Se aștepta ca Macron să susțină o adresă televizată cu privire la situația din Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel