Protestele violente revin în Franța. Macron spune că agresivitatea manifestanților este „nejustificată”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele francez Emmanuel Macron a descris a doua noapte de violențe după uciderea unui adolescent de către poliție drept „nejustificată”.

Vorbind la începutul unei întâlniri de criză cu miniștrii, din această dimineață, Macron a denunțat atacurile asupra instituțiilor statului. Discursul vine după ce președintele a calificat ieri moartea adolescentului ca fiind „de nescuzat”, scrie BBC.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a convocat o întâlnire de criză cu unii dintre miniștrii săi în urma tulburărilor din timpul nopții.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, declarase mai devreme că cel puțin 150 de persoane au fost arestate în toată țara, iar mai multe clădiri publice au fost „arse sau atacate”.

Youtube video image

Clement Beaune, ministrul francez al transporturilor, și-a postat, la rândul lui, opinia pe Twitter despre protestele care au izbucnit la Paris și în toată țara după uciderea de către poliție a unui tânăr de 17 ani, oprit în trafic.

El spune că nimic nu justifică violența care a vizat lucrătorii din sectorul transporturilor peste noapte, adăugând că autobuzele și tramvaiele au fost distruse în Île-de-France, regiunea care înconjoară Parisul.

Sabrina Sebaihi, deputată din Nanterre, a declarat pentru BBC că împărtășește furia celor care au ieșit în stradă în Franța.

"Situația este încă foarte tensionată și oamenii sunt încă foarte supărați. Nu numai că înțeleg, dar și împărtășesc furia", a spus ea la radio World Service.

„Cum poți sta cu mâinile în sân după ce ai vizionat videoclipul unui băiat de 17 ani ucis de un polițist, care țipa cu câteva secunde înainte că o să-l împuște în cap... Toate acestea se întâmplă de prea mulți ani, cu o mulțime de împușcături motivate rasial, iar cei țintiți sunt tineri arabi și de culoare.

„Nu trebuie să fii un expert pentru a vedea că ceea ce s-a întâmplat a fost o desconsiderare flagrantă pentru viața umană. Trebuie să acționăm acum! Asta înseamnă că trebuie să facem reforma poliției, în general, în această țară, și în special când ne referim la utilizarea forței mortale” a continuat Sabrina Sebaihi.

Videoclipul care arată momentul uciderii tânărului:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel