Protestul fermierilor: Pe 31 martie 2024, 200.000 de ferme vor declara falimentul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Ștefan Muscă, una dintre vocile stridente ale fermierilor, a spus că în martie vor intra 200.000 de ferme în faliment. Ce cere acesta în numele protestatarilor.

Ștefan Muscă, una dintre vocile cele mai stridente din cadrul protestului fermierilor, a declarat la B1 TV faptul că 30.000 de ferme sunt în faliment, iar în martie se anunță alte 200.000 de ferme care vor declara falimentul din cauza măsurilor economice care s-au luat în ultima perioadă, mai spune acesta.

Totodată, fermierul susține că în ultimele luni a cerut instituțiilor statului, pe cale administrativă, să ia măsuri în privința Legii forței majore și calamității pentru a ajuta fermierii în noul context economic.

De asemenea, Ștefan Muscă, vorbind în numele fermierilor, spune că nu este interesat de nicio afiliere politică, dar și că „niciun partid să nu îndrăznească să îi ajute”, având în vedere că a mai precizat acesta „se încearcă o politizare a protestului fermierilor”.

„Se încearcă. Noi nu suntem de acord. Nici măcar nu suntem organizați. Noi ne-am organizat doar pe platforme de socializare. Am mers pe ideea că facem un protest spontan, pașnic, nu vrem să deranjăm pe nimeni. Niciun partid politic nu are dreptul de profita de pe cârca fermierilor sau să afilieze fermierul român care e un om dus la biserică, om cu credință foarte mare. Nu ne trebuie niciun partid politic alături de noi. Nu suntem de acord să vină nimeni alături de noi. Trebuiau să se întoarcă în Parlamentului României când au văzut că ni s-a dus impozitul de la 1% la 3%, iar multinaționalele au rămas cu 1% trebuiau să meargă în Parlament să lupte pentru noi. Atunci vedeam dacă meritau respectul nostru. Până atunci, noi nu acceptăm niciun partid politic. Suntem aproape 200.000 de ferme care la 31 martie vor declara falimentul, iar grupuri de investiție ne vor prelua fermele. Aici e durerea cea mai mare, că am muncit o viață întreagă și suntem la un pas de a ne pierde totul, și casele, în detrimentul băncilor pentru că acest Guvern nu a fost de acord în 4 luni de zile de când eu am depus documentația la toate ministerele avizate, în care le-am cerut să-mi dea Legea calamității și forței majore ca să putem respira, să putem lua o gură de aer prin reeșalonarea datoriilor.

Deja s-a început în unele locuri unde sunt firme românești cu capital străin, care ne-au vândut până azi tot felul de produse. Fermierul nu a mai avut continuitatea să-și facă plata. Nu avem nici Legea calamității și forței majore. La această oră avem 30.000 de firme aflate în faliment.”, spune Ștefan Mucă, la B1.

Întrebat de realizatorul emisiunii de ce nu a oficializat protestul la Primăria Capitalei, fermierul a răspuns:

„Nu mi s-a cerut acest lucru. Fermierii au mers pe ideea că e un protest spontan, că mergem pașnic. Nimeni nu vrea să se certe cu nimeni. Nu vreau decât să ajungem în fața Guvernului, iar o delegație dintre noi să meargă cu lista de revendicări ca să ne ofere ce avem nevoie. Nu vrem promisiuni ca până acum.”, a mai precizat Ștefan Muscă.

Ștefan Muscă a mai spus că fermierii vor face grevă fiscală dacă li se va refuza accesul în Capitală:

„Este singurul lucru pe care îl putem face împotriva acestor oameni care calcă pe noi ca pe cadavre: să declarăm greva fiscală. Nu mai plătim niciun ban către stat, avem acest drept constituțional. Nu doar fermierii sunt în suferință, sunt și transportatorii, dar și magazinele care s-au trezit cu un impozit de 16%. Sunt micile magazine. La multinaționale a rămas 1%.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel