Protestul fermierilor. Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: "Protestele sunt deturnate politic"

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, a făcut mai multe declarații privind protestul fermierilor care are loc în Capitală.

UPDATE: "Îmi pare rău să văd că protestele (...) sunt deturnate politic, pentru că nu cred că este momentul ca anumite nemulţumiri şi anumite revendicări să fie instrumentate politic de un partid extremist", a spus Rareş Hopincă la Digi 24.

Întrebat ce părere are referitor la faptul că George Simion a spus că sunt prea multe forţe de ordine, prefectul Hopincă a afirmat că acestea îşi fac datoria, pentru că trebuie să menţină un climat de ordine publică în Capitală.

Rareş Hopincă a menţionat că dreptul de a protesta este reglementat de Constituţie şi apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea şi a punctat că este nevoie de obţinerea unei autorizaţii, sens în care trebuie depusă o cerere la Primăria Capitalei.

"Dacă nu se suprapune cu alte proteste sau alte evenimente, va fi acordată (autorizaţia - n.r.), pentru că respectăm drepturile oricărei persoane din această ţară să protesteze, dar trebuie să ne asigurăm în acelaşi timp că locuitorii municipiului Bucureşti sunt în siguranţă şi că inclusiv persoanele care protestează sunt în siguranţă", a adăugat prefectul Capitalei. 

_________________________________________________________

"Am fost în această seară la intrarea în Bucureşti pentru a iniţia un dialog cu persoanele care protestează. Respectăm acest drept - este un drept constituţional - şi ne dorim ca acest protest să fie realizat paşnic şi mai ales în limite legale.

De aceea, am invitat o delegaţie a celor care protestează la sediul instituţiei cu o listă concretă şi clară de revendicări, pentru că unele dintre acestea trebuie analizate şi ar putea fi înaintate Guvernului României în vederea găsirii de soluţii, dar tot acest protest trebuie să se desfăşoare în condiţii paşnice, în condiţii de siguranţă şi pentru locuitorii Capitalei şi pentru cei care protestează. Sunt în continuare la sediul instituţiei şi, oricând vor fi desemnați acești reprezentanţi, suntem gata să iniţiem dialogul şi să găsim soluţii", a spus Rareș Hopincă, la România TV.

Sursa foto: Facebook Instituția Prefectului Municipiului București

"Nu putem găsi soluţii dacă nu avem o listă de revendicări concrete"

"Ministrul Transporturilor s-a întâlnit, în cursul zilei de astăzi, cu trei asociaţii reprezentative ale transportatorilor. S-a iniţiat un dialog şi, în cel mai scut timp, sunt sigur că vom ajunge la cele mai bune soluţii. În al doilea rând, ministrul Agriculturii este în contact permanent cu asociaţiile reprezentative ale agricultorilor, iar în cursul zilei de luni vor exista consultări.

Prefectul Capitalei, la nivelul Municipiului București, are rol de coordonare a activităţilor de ordine publică. De aceea, am fost în mijlocul protestatarilor pentru a mă asigura că toată lumea este în siguranţă şi protestul este unul paşnic, pentru a încuraja protestatarii să urmeze calea legală şi să intre în legalitate cu acest protest şi pentru a exprima această deschidere la dialog, pentru că nu putem găsi soluţii dacă nu avem o listă de revendicări concrete. Este nevoie de o astfel de listă care poate fi dezbătută tocmai în cadrul unui format de dialog", a spus prefectul Capitalei.

"Protestul nu va duce la găsirea de soluţii"

"Va fi acordată autorizaţia de protest dacă protestul se încadrează în limitele legii. Nu putem discuta cu 1.000 de persoane 3000 de revendicări. Trebuie să existe o listă concretă. Respectăm dreptul de a protesta, dar protestul nu va duce la găsirea de soluţii", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel