Protestul militarilor s-a încheiat: „De la Cuza e Unirea, de la Băse nesimţirea“

rezervisti protest militari
rezervisti protest militari

Mitingul pensionarilor militari de la sediul Guvernului, la care au participat 2.500 de oameni, s-a încheiat cu o oră mai devreme decât era stabilit, protestatarii anunţând că vor participa la acţiunile confederaţiilor sindicale organizate în ziua asumării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Protestul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a început la ora 11.00, în faţa Academiei Militare din Capitală, de unde coloanele de manifestanţi au plecat în marş pe traseul Bulevardul Eroilor - strada Ştirbei Voda - Calea Victoriei - strada Rosetti - Bulevardul Magheru - Piaţa Victoriei, informează Mediafax.

La scurt timp după ce primele coloane de manifestanţi au plecat din Piaţa Eroilor, reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au anunţat că membrii Comisiei juridice a Senatului au propus respingerea proiectului de lege pentru aprobarea OUG 1/2011. Anunţul a fost primit cu urale de către manifestanţi.

Pe traseul marşului, manifestanţii au strigat „Cinste lor, cinste lor, cinste poliţiştilor“, „Fără bani şi-aproape goi şi jandarmii sunt cu noi“, „Afară, afară cu mafia din ţară“, „Jos dictatorul“, „Nu vă fie frica, şi Băsescu pică“.

Participanţii la marş au avut pancarte pe care scria „De la Cuza e Unirea, de la Băse nesimţirea/ de la Carol un regat, de la Băse un diktat/ De la Ceaşcă, tot ce-avem, de la Băse doar blestem/ De la Ilici sinergia, de la Băse perfidia/ Asta este România“, precum şi caricaturi cu Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea şi Gabriel Oprea.

Manifestanţii au ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 13.00. Mitingul de protest de la sediul Guvernului s-a încheiat fără incidente, în jurul orei 15.00, cu o oră mai devreme decât era stabilit.

Potrivit jandarmilor, la protestul din Capitală au participat aproximativ 2.500 de persoane. Reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate susţin însă că la protest au fost aproximativ 6.000-7.000 de pensionari militari din Capitală şi din mai multe judeţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel