Elena Udrea sau Radu Mazăre se numără printre cei care îşi petrec sărbătorile pascale în afara ţării. Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre un record nedorit, făcând o serie de precizări și cu privire la protocoale.
"E și o modă să te duci în țări străine să petreci Paștele. Sunt liniștiți, dar nu cred că sunt fericiți. Și nu ai cum să fii fericit, văzând ce se întâmplă în România. Plus că unii au contribuit substanțial la formarea statului paralel, care, până la urmă, e mai toxic decât corupția oamenilor corupți", a spus, luni, 9 aprilie, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac.
Analistul a declarat că România nu are și nu a avut niciodată o justiție independentă, indicând că este nevoie de o reformă fundamentală, "o reformă la 30 de ani de la revoluție: o reformă a sistemului de justiție, a administrației". "Suntem într-o situație mai nefericită, în privința justiției și administrației, decât acum 30 de ani", a subliniat Bogdan Chirieac.
Record nedorit
"Noi suntem, oficial, a doua țară din lume ca număr de emigranți, pe locul 1 este Siria. Și acum suntem, probabil, prima țară la număr de persoane fugite în străinătate de mâna justiției. Acum, românii fug peste tot în lume. Și aici e un record nedorit", a spus analistul.
Consecințe juridice
În altă ordine de idei, în cadrul aceleiași intervenții, a spus că este convins că generalul Coldea nu s-a referit nicio clipă la Statele Unite ale Americii. "Încep să conturez o teorie privind protocoalele, care e puțin spectaculoasă, dar poate cea reală. Ei au făcut protocolul în 2009 pentru a asculta cât mai multe telefoane și a facilita campania electorală a fostului președinte Traian Băsescu. După care, văzând că totuși sunt cam pe lângă lege și Constituție, au dezvoltat și am înțeles că sunt 100 de protocoale. Acum a venit un moment în care sunt desecretizate, denunțate. (...) Timp de un și jumătate, cât e președintele Iohannis, cu siguranță, nu vor exista consecințe juridice. După, cine poate să știe. Dacă președintele Iohannis mai primește un mandat, nu vor exista șase ani și jumătate. După care se prescriu", a spus Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News