Protocol între CJ şi Primăria Brăila pentru reabilitarea Stadionului Municipal şi realizarea unei săli polivalente

Consiliul Judeţean şi Primăria Brăila au semnat un protocol de reabilitare a Stadionului Municipal şi de realizare a unei noi săli polivalente, cu o capacitate de 4.000 de locuri, potrivit informaţiilor făcute publice de preşedintele CJ, Iulian Chiriac.

"Am semnat un protocol prin care ne-am asociat cu Primăria municipiului Brăila pentru reabilitarea Stadionului Municipal. Eu îmi doresc să fie un stadion nu foarte mare, ci unul micuţ, cu 15-18.000 de locuri, dar cochet, pentru brăileni. Actualul stadion va fi dărâmat, iar în perioada cât va fi reabilitat toate competiţiile, presupun, ale echipelor de fotbal, se vor muta pe Stadionul Progresul, pe care Primăria Brăila îl va reabilita acum", a declarat Iulian Chiriac, în conferinţă de presă.

Stadionul Municipal Brăila a fost construit în anul 1975 şi are o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri.

Prin acordul semnat între Consiliul Judeţean Brăila şi Primăria Brăila se doreşte refacerea peluzelor, a hidroizolaţiei, igienizarea spaţiilor, asigurarea întreţinerii periodice a gazonului, toaletarea vegetaţiei crescute, curăţarea aleilor din jurul stadionului, înlocuirea scaunelor, precum şi salubrizarea întregului obiectiv.

În ceea ce priveşte construirea unei săli polivalente noi, preşedintele CJ a precizat că locaţia cea mai bună pentru acest obiectiv ar fi între Brăila şi Galaţi.

"Am vorbit şi cu domnul primar al Brăilei şi a fost de acord să realizăm o sală polivalentă cu 4.000 de locuri. Cea mai bună locaţie pentru acest obiectiv ar fi în zona dintre Brăila şi Galaţi, astfel încât de această sală să beneficieze nu numai brăilenii, dar şi gălăţenii. O vom amplasa pe terenul acela de 7,5 hectare care noi ne gândeam că va fi fezabil pentru spitalul regional, poate fi fezabil pentru o sală polivalentă cu 4.000 de locuri. Ea este gândită nu doar pentru competiţii sportive, ci să fie şi închiriată pentru concerte şi alte evenimente", a completat Chiriac.

Prin această asociere, administraţia are în vedere realizarea celor două obiective prin accesarea de fonduri europene sau a unor programe de finanţare cu sursă naţională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel