Cristian Diaconescu a comentat declaraţia făcută de Ion Mocioalcă (PSD), cel care a anunţat că PSD, PMP şi Pro România ar putea încheia o alianţă la nivel naţional.
"Le-am spus de la Bucureşti organizaţiilor din ţară ca în ceea ce priveşte proiectele, chestiunile care ţin de logica locală, să dea preferinţă aspectului pragmatic proiectului şi mai puţin simpatiilor sau antipatiilor politice. Acolo au avut o anumită înţelegere, iar domnul Mocioalcă s-a grăbit să tragă concluzii la nivel naţional din acest punct de vedere.
Cum bine ştiţi, la nivel naţional, înainte de a discuta pe proiecte sau pe strategii, trebuie să avem un protocol de colaborare. Cu orice partid. Disponibilitatea din partea noastră, aici, la Bucureşti, de a discuta cu oricine a fost totală şi e verificabilă pentru că s-a şi întâmplat, şi le mulţumesc tuturor partidelor politice care, inclusiv venind la noi la sediu, am discutat generic o serie de aspecte.
Dar dincolo de discuţia generică, astăzi nu pot să vă spun: ‚acesta este un proiect de protocol de alianţă cu vreun partid’. Nu a propus nimeni. E drept că nu am propus nici noi, dar am spus că e o chestiune de decenţă. Cel mare, dacă doreşte să aibă un anumit tip de cooperare, după părerea mea poate să aibă iniţiativa. Putem face şi noi acest lucru; săptămâna viitoare voi avea un Consiliu Naţional în care vom discuta acest lucru, din punct de vedere naţional: încotro. Se va vota şi din punctul acesta de vedere lucrurile vor fi foarte clare.
Acest lucru vreau să-l spun: câtă vreme nu am un cadru naţional politic prin care pot spune că la nivel local ieşim din varianta pe proiecte punctuale şi intrăm într-o variantă politică, din acel moment discuţia este purtată altfel.
Domnul Mocioalcă a ieşit şi a spus: ‚Ponta, Diaconescu şi cu Ciolacu s-au înţeles şi ceea ce am făcut la Caraş va fi la nivel naţional’. Nu. Vom vedea în continuare. Nu las la voia întâmplării această chestiune, pentru că nici o situaţie haotică nu poate folosi unui partid politic. Cu toată disponibilitatea discutăm pe argumente şi pe vot – cum spune statutul – la nivel central, dacă acum sau mai târziu se pune problema vreunei alianţe cu un partid. Deocamdată nu avem", a explicat Cristian Diaconescu.
VIDEO:
Partidul Social Democrat, PRO România și PMP au încheiat un protocol de colaborare în Caraș-Severin. Cele trei partide au semnat un pact de neagresiune şi de colaborare în administraţia publică locală, care va fi aplicat obligatoriu, fără excepţie, de către toate organizaţiile locale şi de organizaţiile judeţene ale celor trei partide, în vederea realizării unei guvernări locale eficiente, profesioniste, care să corespundă agendei cetățeanului. Coaliția parafată de cele trei partide se numește 'Administrație pentru oameni'.
”Cele trei partide vor acționa la nivel local prin susţinerea de proiecte și hotărâri comune de CJ și CL. Proiectele vor fi decise prin negociere directă de conducerile locale ale celor trei partide, care vor stabili și nominalizările pentru alegerea în funcţiile de viceprimari, a câte unui membru din partea fiecărei părţi semnatare, acolo unde este posibil. Cele trei partide vor colabora pentru a cenzura modul în care, în mod dictatorial și iresponsabil se realizează actuală administrație locală de către USR și PNL, a declarat Silviu Hurduzeu, președintele organizației Caraș-Severin a PSD.
”Protocolul are tentă administrativă şi este necesar pentru a putea bloca acțiunile unei administrații corupte, care a dovedit că nu poate și nici nu vrea să lucreze pentru oameni, pentru cei care i-au ales, ne-a declarat senatorul PSD Ion Mocioalcă. Noi vrem să ne aliem pentru proiecte în favoarea cetăţenilor acestui judeţ. Cele trei părţi nu vor accepta înțelegeri cu organizații locale sau cu organizația județeană a PNL sau a USR. Cele trei formațiuni de Opoziție își propun înlăturarea din puterea locală, pe cale democratică, a actualului regim PNL-USR, unul considerat a fi clientelar-mafiot ,corupt şi ineficient, care a afectat direct nivelul de trai al majorităţii locuitorilor județului, a adăugat senatorul PSD Ion Mocioalcă. Protocolul de față este o inițiativa susținută de președinții celor trei partide, la nivel național, și devine un model funcțional de alianță care poate fi implementată la nivelul fiecărui județ și în final la nivel național”, a precizat senatorul Mocioalcă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News