Sabin Sărmaş, preşedintele ADR, a explicat care sunt avantajele semnăturii electronice şi ce paşi s-au făcut pentru implementarea în România a acestei facilităţi.
"Semnătura şi identitatea electronica reprezintă doi dintre pilonii esenţiali în procesul de digitalizare a unei ţări, a oricărei instituţii publice. Revenind la semnătura electronică, am reuşit să facem o schimbare care părea greu de acceptat cu ani în urmă, şi anume de a oblige toate instituţiile publice din România de a accepta documente semnate electronic.
Le-am lăsat, e adevărat, opţiunea de a decide asupra tipului de semnătură electronica pe care vor să-l folosesc. Mai mult, am venit cu o prevedere – din păcate deşi OUG deja produce efecte ea se discută în Parlament de prea mult timp dacă mă întrebaţi pe mine – de introducere a acestei valori a semnăturii electronice avansate ca fiind egală cu o semnătură olografă în anumite condiţii. Ceea ce e iarăşi o abordare la care noi ţinem, pentru că, în anumite condiţii, se poate obţine un nivel de încredere suficient de mare şi pentru semnătura avansată, astfel încât aceasta să fie oricând recunoscută, inclusiv în instanţă. Pentru că aceasta este marea dezbatere: ce documente sunt valabile în instanţă şi cu ce tip de semnătură", a declarat Sabin Sărmaş în cadrul primei ediţii a Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, organizată joi de Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO).
.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu