Din dorința de a obține o formă perfectă a dinților, mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare TikTok au apelat la una dintre cele mai periculoase „provocări‟ - pilirea danturii la domiciliu.
Cu toţii ne dorim zâmbetul perfect. Inclusiv utilizatorii TikTok, care au lansat un nou trend în mediul online, mult mai periculos decât pare, la o primă vedere. Tinerele, în special, tinerele, se filmează în timp ce își pilesc dantura acasă. În videoclipuri, fetele folosesc o pilă obișnuită de unghii cu care își uniformizează denivelările și marginile inegale.
@mattrandon HOW TO FILE YOUR TEETH AT HOME SAFELY! ???? #beauty #beautytips #beautyhacks #learnontiktok #tiktokpartner #skincare #teeth ♬ #HotSeat - ????
Medicii stomatologi atrag atenţia şi dezaprobă total acest trend care implică pilirea dinților la domiciliu. O astfel de procedură se efectuează numai în cabinetul stomatologic! În caz contrar, pilirea la domiciliu poate declanșa sensibilitate dentară și poate deteriora smalțul. „Pilirea dinților acasă poate deteriora stratul protector al dintelui tău. Smalțul protejează dintele de carii, de pete și chiar de sensibilitatea dentară‟, a declarat dr. Veytsman, pentru „PopSugar‟. Mai mult decât atât, pilirea dinților este fi o acțiune ireversibilă, iar dacă nu este efectuată de către un profesionist, rezultatul s-ar putea să nu fie pe măsura așteptărilor: „Dacă îți pilești dinții și nu îți plac rezultatele, nu poți să faci nimic în mod natural pentru a inversa acest lucru‟, avertizează medicul.
Dacă îți dorești să te bucuri de o dantură uniformă, tot ce trebuie să faci este să apelezi la serviciile medicului stomatolog. Vizita la dentist te va ajuta să ai dinți sănătoși și frumoși, pe termen lung: „Profesioniștii înțeleg structura dinților tăi și știu dacă pilirea lor este o alegere potrivită pentru tine. Remodelarea dinților se numește odontoplastie și durează, de obicei, 30 de minute sau mai puțin. Pilirea dinților este o procedură delicată, așa că nu încercați asta acasă!‟, suntem sfătuiţi de medicul care a luat poziţia în online, după distribuirea în masă a clipului.
Mulți dintre noi credem că ar trebui să mergem la dentist la un interval de șase luni, chiar dacă nu o și facem mereu. Însă dacă aceste controale bianuale sunt cu adevărat necesare este o chestiune de dezbătut. De fapt, nu se știe exact de când a apărut ideea perioadei de șase luni; unii cred că datează din secolul 18, cu mult înainte de apariția studiilor clinice controlate, scrie hellodoctor.ro. De câteva decenii există voci care susțin că alegerea celor șase luni ca interval ideal între controale este arbitrară. Încă din 1977, Aubrey Sheiham, profesor de sănătate publică dentară la University College London, a publicat o lucrare în The Lancet deplângând lipsa dovezilor pentru susținerea controalelor la șase luni. După aproape 40 de ani, încă își susține punctul de vedere.
O analiză sistematică a examinat cercetarea care a fost făcută atunci. Rezultatele erau amestecate. Unele studii nu au găsit vreo diferență între numărul de dinți stricați, plombe sau dinți lipsă la cei care au mers frecvent la dentist față de cei care nu au mers la controale, pe când alte studii arată mai puține plombe la cei care au mers des. Când a venit vorba despre gingii, cercetătorii nu au găsit diferențe în cantitatea de sângerare, placă sau gingivită în dinții definitivi. Un studiu a constatat că mersul la dentist mai des de o dată pe an nu prezenta diferențe la dimensiunea tumorilor la diagnosticul de cancer oral, pe când un alt studiu a constatat că dacă oamenii au așteptat mai mult de un an între vizite, tumorile puteau fi mai mari decât la diagnosticare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu