Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că interesul public este unul justificat, însă 'anumite judecăţi de valoare care se fac în spaţiul public', 'uneori cu privire chiar la judecători', fragilizează sistemul judiciar.
'Cred că cea mai mare vulnerabilitate a sistemului judiciar din România vine din interesul public pentru sistemul judiciar, dintr-o percepţie şi atitudine a noastră, a publicului, faţă de sistemul judiciar. Puterea judecătorească este o putere în stat, o autoritate, şi-i datorăm respect. Cred că, de multe ori, discutăm în spaţiul public cu lipsa care s-ar cuveni pentru o putere a statului. Cred că trebuie o mai bună raportare la o putere foarte importantă în oricare stat de drept. (...). Sigur că, în măsura în care Justiţia este un serviciu public, interesul public este unul justificat, însă anumite judecăţi de valoare care se fac în spaţiul public, uneori cu privire chiar la judecători, care au şi ei un nume, sunt şi ei oameni, sunt în cetate, eu consider că, uneori, asemenea intervenţii, judecăţi de valoare, fragilizează sistemul judiciar', a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări AGERPRES.
[citeste si]
Întrebată de jurnalişti dacă erorile magistraţilor nu fragilizează Justiţia, ministrul Raluca Prună a răspuns că judecătorii 'împart justiţie, nu dreptate'. 'Există erori şi aici, şi în alte societăţi, chiar mai mature decât la noi, dar există mijloace de îndreptare a acestor erori. Şi posibilitatea unei erori care, statistic, este foarte redusă, nu cred că ne dă nouă, publicului beneficiar al acestui serviciu public, Justiţia, dreptul de a face atât de multe judecăţi de valoare câte facem astăzi în România', a afirmat ministrul Justiţiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News