Ai încercat vreodată prunele marinate cu usturoi? Nu știi ce ai pierdut, dacă nu le-ai gustat până acum. Iată rețeta.
- 2 kg de prune
- 4 căpățâni de usturoi
- 750 ml de apă
- 300 g de zahăr
- 100 ml de oțet 9%
- 3 cuișoare
- 6 boabe de ienibahar
Spălați bine prunele. Faceți o incizie pe partea laterală și îndepărtați sâmburii. Păstrați prunele întregi. Curățați usturoiul și despărțiți cățeii. Umpleți prunele cu câte un cățel de usturoi. Dacă cățeii sunt prea mari - tăiați-i în jumătate, scrie bucatarul.eu.
Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Adăugați în cratiță cuișoarele, boabele de ienibahar, zahărul și oțetul. Amestecați. Fierbeți marinada timp de 2 minute. Așezați prunele umplute cu usturoi în borcane sterilizate. Turnați marinada clocotită, astfel încât aceasta să acopere complet fructele. Lăsați prunele la temperatura camerei pentru 1 oră.
Scurgeți marinada din borcane în cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere. Umpleți borcanele cu marinadă și lăsați prunele pentru 8 ore sau peste noapte. Turnați marinada în borcane și imediat închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le să se răcească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu