Pentru iarnă, puteți pregăti cu ușurință un „înlocuitor de măsline”: prune murate, care pot fi servite cu carne.
Iată o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare de iarnă. Pentru a pregăti un astfel de aperitiv, veți avea nevoie de prune mici și necoapte.
Ingrediente:
450 game de prune;
1 lingura de ulei vegetal;
2,5 lingurițe de sare;
4 lingurițe de zahar;
2,5 lingurițe de oțet (9%);
1-2 foi de dafin;
4-5 cuișoare.
Uscați prunele spălate bine și înțepați-le cu scobitoare în mai multe locuri. Sterilizați borcanele și puneți în ele prunele pregătite.
Apoi umpleți borcanele cu prune cu apă clocotită și acoperiți-le cu un capac. După 5 minute, începeți să pregătiți marinada.
Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă
Cum se prepară marinada: Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare. Se adaugă zahărul și sarea și lăsați lichidul să fiarbă. Se toarnă apoi oțetul, uleiul vegetal, frunza de dafin și cuișoarele.
Marinada fierbinte se toarnă în borcanele cu prune. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă, se înfășoară cu o pătură și se lasă să se răcească.
Borcanele cu prune trebuie depozitate, apoi, într-un loc răcoros și deschise după două - trei luni. Acest aperitiv are un singur minus: dispare rapid de pe mese. Poftă bună!
Datorită acestei rețete, castraveții murați vor fi crocanți, iar saramura va fi delicioasă.
Pentru 2 kilograme de castraveți veți avea nevoie de:
2 mere acre;
3 căței de usturoi;
2 mănunchiuri de mărar;
2 crenguțe de cireș;
2 crenguțe de coacăz;
10 boabe de ienibahar;
10 cuișoare;
4 foi de dafin;
5 lingurițe de zahăr;
4 lingurițe de sare;
2 lingurițe de esență de oțet.
Pentru început, toate verdețurile trebuie spălate bine, iar usturoiul trebuie curățat și tăiat în felii.
Umpleți borcanele de 3 litri cu castraveții spălați și cu mere feliate, alternându-le cu condimente și crenguțele pregătite.
Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii
Turnați apă clocotită în borcane și lăsați-o 20 de minute. Scurgeți apoi apa înapoi în oală, adăugați sare și zahăr și fierbeți-o din nou.
Umpleți borcanele cu saramură, așteptați 10 minute și turnați lichidul înapoi în oală. În timp ce apa fierbe din nou, turnați oțetul în borcane.
Rămâne doar să umpleți borcanele cu saramura și să le puneți capacele. Întoarceți borcanele cu susul în jos, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le să se răcească.
Nici un ketchup cumpărat din supermarket nu poate concura cu bogăția gustului sosului făcut acasă. Ketchup-ul de casă completează perfect felurile de mâncare și poate fi păstrat până iarna.
Ketchup-ul de casă este potrivit atât pentru carne, cât și pentru pește. Prepararea unui sos natural este foarte simplă, dacă urmezi rețeta.
Înghețată delicioasă de casă: cea mai ușoară și mai rapidă rețetă
În plus, ketchup-ul de casă este mult mai sănătos și mai gustos decât orice alternativă cumpărată din magazin.
Ingrediente:
roșii coapte - 5 kg,
ceapă - 350 grame,
zahăr - 200 grame,
oțet 9% - 100 ml,
sare - 30 grame,
scorțișoară - 1 linguriță,
cuișoare măcinate - 1 linguriță,
piper negru măcinat - 1 linguriță,
muștar uscat - 1 linguriță.
Se spală roșiile și se trec printr-un storcător. Ceapa curățată se dă printr-o mașină de tocat carne. Într-o oală mare se amestecă sucul de roșii și ceapa și se pun pe foc. Gătiți până când amestecul de roșii și ceapă se reduce de 2 ori. Acest lucru durează aproximativ 4 ore.
De îndată ce compoziția capătă consistența dorită, adăugați toate condimentele și gătiți încă 10 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet.
Între timp, spălați borcanele în care veți pune ketchup-ul. Acoperiți borcanele cu capace și închideți-le bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu