PSD a anunțat înlocuitorul lui Simonis la șefia Camerei Deputaților. Romașcanu: Astăzi cerem votul pentru noul președinte

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat că astăzi se va cere votul pentru noul președinte al Camerei Deputaților după ce Alfred Simonis și-a dat demisia din funcție.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat luni că pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi propus Daniel Suciu, după ce actualul președinte al forului, Alfred Simonis, își va da demisia, acesta din urmă optând pentru șefia Consiliului Județean Timiș, câștigată la alegerile din 9 iunie.

”Astăzi a avut loc un Consiliu Politic Național în deschiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului României. Am avut propunerile de Birou permanent în acest moment.

Ca noutate, cea mai importantă veste este demisia pe care și-o va da domnul Alfred Simonis din poziția de președinte interimar al Camerei Deputaților, urmând ca astăzi să cerem votul pentru un nou președinte al Camerei Deputaților, în persoana domnului Daniel Suciu”, a spus Romașcanu la Palatul Parlamentului.

De asemenea, Romașcanu a adăugat că în ședința Consiliului Politic Național a fost votat Adrian Țuțuianu în funcția de secretar general al Consiliului Național al PSD.

Citește și: Majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei. Ciolacu: Când va putea fi aplicată decizia

Campania pentru alegerile din noiembrie - decembrie

În contextul în care ne apropiem să intrăm în ”linie dreaptă” pentru ultimele alegeri din România, prezidențialele din 24 noiembrie și 8 decembrie, respectiv parlamentarele din 1 decembrie, Lucian Romașcanu a afirmat că PSD se va concentra în campania electorală  pe livrarea de mesaje proprii, va transmite ce a făcut și ce va face și va încerca să fie departe de conflicte cu PNL.

Întrebat cum va decurge relația cu liberalii pe durata campaniei, având în vedere că aceste alegeri sunt foarte diferite de cele europarlamentare, când s-a candidat pe liste comune, Romașcanu a subliniat că prioritatea principală, din punct de vedere al comunicării va avea legătură cu prezentul și viitorul României.

”A fost o discuție la modul general în Consiliul Politic Național, concluzia fiind aceea că PSD va trebui să se concentreze pe livrarea mesajelor proprii, să transmitem ceea ce am făcut și ceea ce vom face, vom avea în foarte scurt timp programul de guvernare pe care îl vom comunica și vom încerca să fim departe de conflicte.

Dar sigur că în măsura în care vom fi atacați, vom răspunde. Prioritatea principală din punct de vedere al comunicării va fi ce am făcut și ceea ce vom face pentru România”, a spus Romașcanu la Palatul Parlamentului.

Coaliția de guvernare, a adăugat el, funcționează în continuare și a dovedit că se poate ajunge la decizii comune.

”Eu cred că după această ședință a coaliției, care este un organism de conducere colectivă al acestei coaliții, s-a dovedit că putem ajunge la decizii comune, cum este cea cu trecerea prin Parlament (n.r. a proiectului privind impozitarea pensiilor).

Au existat declarații publice cum că nu prea s-au întâlnit oamenii în coaliție. Vă spun că de la începutul anului au fost cel puțin 15 întâlniri ale coaliției. Coaliția de guvernare funcționează în continuare. În ceea ce înseamnă campanie electorală și poziționarea fiecărui partid în parte, eu am spus de mai multe ori poate că e mai bine să fim mai cu grijă și să nu ardem punți. Acum există și în cadrul PNL foarte multe mesaje pe care eu le cred de uz intern și pe care le tratăm în consecință”, a conchis Lucian Romașcanu, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel