PSD a semnat cu PRM un protocol de colaborare la nivelul județului Ilfov. Vadim spune că acesta este doar începutul

vadim
vadim

Partidul Social Democrat (PSD) şi Partidul România Mare (PRM) au semnat, sâmbătă, protocolul de colaborare la nivelul judeţului Ilfov.

Documentul a fost semnat de liderul PSD Ilfov, Robert Negoiţă, vicepreşedinte al formaţiunii social-democrate şi de preşedintele interimar al PRM Ilfov şi vicepreşedintele partidului, Marius Marinescu, informează Agerpres. Potrivit protocolului, prezentat de vicepreşedintele PRM Codrin Ştefănescu, organizaţiile PSD şi PRM din judeţul Ilfov se vor sprijini reciproc la alegerile locale, la cele pentru Parlamentul României, Parlamentul European, precum şi la alegerile prezidenţiale. Protocolul este valabil până la 31 decembrie 2019, cu posibilitatea de prelungire cu acordul părţilor.

La capitolul obiective, protocolul prevede că noua alianţă PSD şi PRM din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov şi din cadrul tuturor consiliilor locale va acţiona împotriva abuzurilor şi sistemului de interese creat de consilierii judeţeni şi locali ai PDL. De asemenea, organizaţiile din Ilfov ale celor două partide vor conlucra în vederea stopării tăierii de păduri din judeţ, a anchetării tuturor retrocedărilor abuzive, a atragerii de investiţii care să genereze peste 100.000 de locuri de muncă prin construirea liniei de metrou care să lege Capitala de Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi pentru finalizarea Canalului Dunăre Bucureşti, cu port în localitatea 1 Decembrie.

Protocolul mai prevede, la capitolul obiective, ecologizarea tuturor gropilor de gunoi care prezintă un pericol, finalizarea pasajelor la nivelul cu calea ferată, închiderea fabricii Protan, stoparea aprobării planurilor urbanistice zonale, dar şi măsuri de protecţie socială. Liderul PSD Ilfov, Robert Negoiţă, vicepreşedintele al partidului, a declarat, cu acest prilej, că cele două organizaţii ale PSD şi PRM din Ilfov au ca obiective principale trimiterea acasă a preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL, dar şi dezvoltarea judeţului, încercarea de a elimina mafia din judeţ şi de a rezolva atât problemele economice, cât şi soluţionarea problemelor ecologice din judeţ. Judeţul Ilfov are multe păduri care sunt ameninţate de mafia imobiliară, are multe gropi de gunoi, care riscă să îmbolnăvească populaţia dacă nu sunt gestionate corect, dar şi alte obiective şi instituţii care poluează enorm. E nevoie mai mult ca oricând să vorbim mai puţin şi să facem mai mult, a spus Negoiţă.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a salutat deschiderea filialei PSD Ilfov pentru acest fel de colaborare şi a precizat că protocolul semnat sâmbătă între cele două formaţiuni, singurele de centru-stânga din România, este al cincilea de acest gen după cele parafate în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Hunedoara şi Gorj. Opoziţia politică trebuie să se închege, să se coaguleze. Noi nu am avut absolut nimic împotrivă, nici măcar verbal, cu privire la protocolul pe care l-au semnat PSD şi PNL-PC. Este bine ce s-a întâmplat, dar mai suntem şi noi pe arena de joc, poate mai puţin noi, dar electoratul naţionalist, care cel puţin în România are mai mult de 15% şi este un nucleu dur, el nu pleacă precum fulgul pe apă, de la o alegere la alta, stânga-dreapta, cum bate vântul, a spus preşedintele PRM. Corneliu Vadim Tudor a adăugat că săptămâna viitoare se va deplasa în 5-6 judeţe din Moldova, unde vor mai fi semnate alte protocoale de colaborare cu filialele PSD.

 Declarăm astăzi război hoardei Băsescu şi în judeţul Ilfov. Trebuie să luptăm pentru a apăra fiecare sat, fiecare comună, fiecare oraş, până la victoria finală, să redăm Ilfovul ilfovenilor şi România românilor, a spus Marinescu. Pe de altă parte, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a prezentat presei un document pe care l-a numit adevărata suveică a împărţirii prăzii pe vămi şi a afirmat că aceast document este realizat de oamenii săi, cu ajutorul celor din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi din vămi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel