PSD Arad îi cere primarului Falcă să nu renunţe la subvenţionarea preţului Gigacaloriei

Laurentiu Halmagean
Laurentiu Halmagean

PSD Arad îi cere primarului Gheorghe Falcă să nu renunţe brusc la subvenţionarea preţului Gigacaloriei. Aşa cum au arătat într-un articol publicaţiei Glasul Aradului, reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad (ULAL) spun că există cadrul legal pentru acoperirea pierderilor pe reţeaua de distribuţie. Conform aceleiaşi publicaţii se pare că pierderile sunt urişase, între 45% şi 60%.

autor: Adrian Stroescu

Laurentiu Halmagean
Laurentiu Halmagean

„Este clar că o parte a responsabilităţii este a administraţiei locale, care nu a investit în modernizarea CET-ului şi nu este normal să fugă de răspundere. Insistăm acum asupra acestui subiect, pentru că încă este timp ca autorităţile locale să se gândească la arădeni. Nu este normal ca arădenii să suporte un preţ aproape dublu faţă de clujeni şi semnificativ mai mare decât orădeni şi timişoreni” a spus Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele organizaţiei municipale PSD Arad.

Potrivit informaţiilor care au devenit publice, Gigacaloria are preţuri diferite în ţară: 165 de lei la Cluj, 235 de lei la Oradea, 252 de lei la Timişoara, 194 de lei la Craiova, 192 de lei la Braşov. „Constatăm din aceste cifre pe care şi mass-media locale le-au publicat faptul că în unele oraşe în care populaţia are, în medie, putere de cumpărare mai mare decât populaţia Aradului, Gigacaloria este mai ieftină. Cu atât mai mult, apreciem că renunţarea totală la subvenţionarea preţului va supune o parte a populaţiei la privaţiuni prea mari” a declarat Laurenţiu Hălmăgean.

În altă ordine de idei, PSD nu a enunţat ideea desfiinţării CET-ului şi înlocuirea acestuia cu alt sistem de producere a Gigacaloriei. „Noi am vorbit în mai multe rânduri despre eficientizarea CET-ului, nu am analizat posibilitatea de a renunţa la acest tip de centrală. Ni se pare hazardat să lansăm astfel de idei fără a avea un alt proiect serios fundamentat. Cred că, dacă ar fi gestionat corect, CET-ul ar putea fi util Aradului” a încheiat preşedintele organizaţiei municipale PSD Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel