PSD avertizează profesorii că peste 1.500 dintre ei vor fi pensionați, ca urmare a noii Legi a Educației

Remus Pricopie
Remus Pricopie

Partidul Social Democrat atrage atenţia că, odată cu intarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale, pe 9 februarie, vor fi pensionate într-o singură zi între 1.500 şi 2.000 de cadre didactice universitare.

[caption id="attachment_35205" align="alignleft" width="300" caption="Vicepreşedintele Departamentului de Educaţie al PSD și decanul Facultăţii de Comunicare din cadrul SNSPA, Remus Pricopie"][/caption]

Vicepreşedintele Departamentului de Educaţie al PSD, decan al Facultăţii de Comunicare din cadrul SNSPA, Remus Pricopie, a declarat că, potrivit articolului 289 al Legii Educaţiei Naţionale, publicată pe 10 ianuarie în Monitorul Oficial şi care va intra în vigoare pe 9 februarie, pensionarea cadrelor didactice universitare se va face la 65 de ani, efectele legii fiind imediate, întrucât actul normativ nu prevede nici un fel de măsuri tranzitorii, informează Agerpres.

„Pe 9 februarie ar trebui să pensionăm, după estimarea noastră, între 1500 şi 2000 de cadre didactice universitare. Fosta lege a Educaţiei prevedea aceeaşi vârstă de pensionare, la 65 de ani, dar senatele universitare puteau să decidă amânarea cu un an, din an în an, până la 70 de ani şi, practic, se respecta principiul autonomiei universitare, universitatea fiind cea care stabilea criterii de departajare în funcţie de activitatea ştiinţifică a fiecărui profesor. Acum avem, automat, pensionarea celor care au împlinit 65 de ani până la 70 de ani, profesori titulari”, a spus Remus Pricopie.

Vicepreşedintele Departamentului pentru Educaţie al PSD a propus, totodată, Guvernului şi Ministerului Educaţiei să adopte o Ordonanţă de Urgenţă pentru amânarea aplicării articolului referitor la pensionarea cadrelor didactice măcar până la 1 octombrie 2011. El a explicat că, potrivit vechii legi, modificările în cadrul structurii personalului didactic al universităţilor nu se realizau în cursul anului, pensionările făcându-se întotdeauna începând cu 1 octombrie a anului următor.

'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel