PSD Caraș-Severin contestă împărțirea banilor de PDL pentru primării

ion-mocioalca
ion-mocioalca

Modul în care reprezentanții democrat-liberali din Caraș-Severin au decis să repartizeze sumele pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, îî nemulțumește pe reprezentanții PSD. Ca o formă de protest, consilierii județeni ai PSD refuză participarea la ședința ordinară de consiliu de astăzi, potrivit unui comunicat de presă semnat de președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Consiliul Județean Caraș-Severin a elaborat un Proiect de Hotărâre prin care se propune repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cota de 18,5% din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructura care necesită cofinanţare locală, pe anul 2012. Modul în care aceste fonduri au fost alocate unităților administrative din județ nu respectă legea, primând interesele politice, consideră deputatul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

În cadrul ședinței de Birou Executiv al PSD - Caraș-Severin de ieri, liderii primăriilor PSD au luat decizia de a nu participa la ședința ordinară de consiliu de astăzi și a nu vota nicio hotărâre propusă în cadrul viitoarelor ședințe, până când liderii PDL din județ nu vor explica detaliat cum au ajuns să aloce bani de la buget primăriilor PDL, în detrimentul celor PSD și PNL.

Intenția de boicot a întrunirii de astăzi a liderilor PSD din Caraș-Severin urmărește ca repartizarea banilor pentru localitățile județului să se facă după criterii obiective, funcție de priorități și necesități, și nu după criterii politice, a susținut Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin, pentru dcnews.

Citește și:

Consilierii PSD Caraș Severin boicotează ședința CJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel