PSD, decizie DE ULTIMĂ ORĂ privind prelungirea stării de urgenţă

PSD a anunţat ce va face la votul pentru prelungirea stării de urgenţă, care va avea loc joi, 16 aprilie, în Parlament. 

"PNL și-a demonstrat incapacitatea. Guvernul Orban trebuie determinat să acționeze, să facă ceva concret pentru oameni! Inexistența testării masive a populației, lipsa transparenței informărilor și achizițiilor publice, lipsa măsurilor concrete pentru salvarea locurilor de muncă și pentru relansarea economiei, lipsa măsurilor concrete de sprijin a populației în aceste momente și lipsa măsurilor pentru agricultura românească sunt motivele pentru care #PSD a decis să voteze încuviințarea stării de urgență, dar CONDIȚIONAT!", au transmis social democraţii pe pagina de Facebook. 

Condiţiile PSD

"Guvernul va acționa pentru #deplina respectare și aplicare a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Pentru a suplini lipsa de transparență a datelor comunicate, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului, săptămânal și ori de câte ori este chemat, un #RAPORT cuprinzând #măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19 și #motivele care le-au determinat.

La încetarea stării de urgență, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului un #RAPORT complet privind măsurile adoptate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19, măsurile cu caracter economic și social, temeiurile și #efectele produse.

La încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va trebui să facă un #control şi să prezinte Parlamentului un #raport. Toți cetățenii trebuie să știe cum s-au făcut achizițiile publice. Dacă legea a fost sau nu respectată!", a mai transmis PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel