PSD, mesaj oficial după invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă de CCR

Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea

PSD a transmis un mesaj după scandalul public declanșat de invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. 

Partidul Social Democrat (PSD) susţine dreptul oricărei persoane de a alege şi de a fi aleasă, iar Curtea Constituţională a României trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii Dianei Şoşoacă, se afirmă într-un comunicat al formaţiunii politice. 

"Votul cetăţenilor este suveran într-o democraţie, iar Partidul Social Democrat a respectat întotdeauna ceea ce au decis oamenii în mod democratic. Prin urmare, Curtea Constituţională trebuie să explice rapid care au fost motivele pentru care au respins candidatura doamnei Diana Şoşoacă. Sperăm că CCR a avut motive temeinice să ia o astfel de decizie, iar argumentele prezentate vor fi puternice", se menţionează în comunicatul PSD.

De asemenea, PSD subliniază că "diverse partide sau candidaţi la Preşedinţie care acuză intruziuni politice în deciziile CCR manifestă un profund dispreţ faţă de ordinea constituţională şi statul de drept din România".

"Este ruşinos să arunci în spaţiul public acuzaţii politice care demonstrează doar slaba capacitate de înţelegere a mecanismelor democratice într-un stat de drept şi un comportament periculos în eventualitatea ocupării unor funcţii de înaltă demnitate publică. Statul de drept din România şi independenţa justiţiei nu pot fi tranzacţionate în funcţie de interesele politice electorale de moment. În plus, PSD atrage atenţia colegilor de coaliţie că au ministrul Justiţiei care trebuie să vegheze la apărarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti", se arată în comunicatul PSD.

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024. Hotărârea CCR este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Reacție la acuzațiile lui Florin Roman

Reacția PSD vine ca urmare a unor acuzații aduse de deputatul PNL, Florin Roman.

"Eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorităţii PSD din CCR, este o făcătură marca PSD. Este ştiut faptul că Marcel Ciolacu este cel mai avantajat de un tur doi cu George Simion, după modelul din 2000, între Iliescu şi Vadim. În varianta unui tur doi cu Nicolae Ionel Ciucă, Ciolacu pierde în faţa electoratului de dreapta", a scris deputatul PNL, pe pagina sa de Facebook.

El a susţinut că "PSD a făcut tot posibilul pentru a scăpa de candidatura" Dianei Iovanovici-Şoşoacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel