Klaus Iohannis, consultări cu liderii PSD, PNL şi UDMR

Preşedintele Klaus Iohannis începe marţi consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare cu privire la legile securităţii naţionale. 

Marţi sunt aşteptaţi la consultări reprezentanţii PSD, de la ora 10,00, PNL - de la ora 11,00, UDMR - de la ora 12,00, iar miercuri cei de la UNPR - de la ora 10,00, ALDE - de la ora 11,00, grupul parlamentar al minorităţilor - de la ora 12,00.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane.

Partidul Social Democrat va participa la consultările de la Cotroceni cu un mandat foarte clar pe tema legilor siguranţei naţionale şi cu o delegaţie formată din cinci membri, condusă de liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat săptămâna trecută preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea. 

[citeste si]

Delegaţia PNL la consultări va fi formată din copreşedinţii partidului - Alina Gorghiu şi Vasile Blaga -, secretarul general Ilie Bolojan, prim-vicepreşedintele formaţiunii Cătălin Predoiu şi purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe. Stroe a afirmat recent că îmbunătăţirea legislaţiei securităţii naţionale a devenit un obiectiv pentru întreaga clasă politică, mai ales în contextul permanentei ameninţări teroriste cu care se confruntă Europa şi, implicit, România. 

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a confirmat participarea unei delegaţii a partidului la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la legile siguranţei naţionale, adăugând că formaţiunea sa va avea 'în mod sigur câteva puncte de completat' la aceste legi. Şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că formaţiunea sa va participa la consultările de la Cotroceni. Delegaţia ALDE la consultările cu şeful statului va fi condusă de copreşedinţii Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel