Psihiatrul Vlad Stroescu avertizează că oamenii s-au obișnuit cu ideea bolii COVID-19 și riscul morții, iar acest lucru este îngrijorător.
"Fricile sunt multe, și mari, și mici. Nu e întotdeauna vorba despre grija că noi sau cei dragi ne-am putea îmbolnăvi, sunt și acestea deși la un nivel, paradoxal, mai mic decât în martie. Deși anxietatea legată de sănătate rămâne campioana greu de detronat a anxietăților, ne-am obișnuit întrucâtva cu ideea bolii și riscul morții și asta nu e neapărat bine, pentru că poate însemna reziliență, dar și oboseală sau, mai rău, negare sau alte mecanisme de apărare. Dar ne îngrijorăm pentru planurile noastre, dacă vom mai avea serviciu și cum va arăta el, dacă vom mai avea timp și cum îl vom folosi. Frica noastră nu mai e în zona groazei imediate, ci mai curând a neîncrederii.
În plus, nu avem timp și spațiu să ne și liniștim, pentru că spațiul și timpul personale ne sunt invadate și amestecate, serviciul, școala, copiii, familia, toate deodată. Dacă faceți față, vă felicit, nu e deloc ușor. Dacă simțiți că nu mai faceți față, să știți că e firesc și nu e cazul să vă învinovățiți. Doar să cereți ajutor.", a explicat psihiatrul Vlad Stroescu pentru ProTV, menționând că atunci când observăm că ne confruntăm cu stări de anxietate, depresie, trebuie să ne adresăm neapărat unui specialist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu