EXCLUSIV  Psihologia banilor, explicată. Raluca Anghel: Când alergi după ceva, de fapt, îl îndepărtezi / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Invitata Raluca Anghel, psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona Dumitru Popescu au vorbit, în cadrul emisiunii „Ultrapsihologie", de pe DC News și DC News TV, despre psihologia banilor. 

Raluca Anghel are peste 15 ani de experiență în business și peste 7 ani de experiență în ceea ce înseamnă dezvoltarea personală. Ea a creat un brand nou care se numește 5D Business. În cadrul emisiunii „Ultrapsihologie", de pe DC News și DC News TV, ea a explicat ce înseamnă banii. 

Ce înseamnă banii?

„Noi, oamenii, am creat un instrument în afara noastră care se numește ban și care, de multe ori, ne ajută să evoluăm sau să stagnăm, depinde cum alegi ca perspectivă.

Banul este o energie, este o formă de manifestare a ta, a mea și a tuturor. Este un instrument extraordinar de fain. Dacă ne uităm direct la el, putem descoperi foarte multe elemente din interior. Este la îndemână, este în fața noastră tot timpul și putem să-l folosim să descoperim lucruri despre noi de care nu eram conștienți.”, a spus Raluca Anghel. 

„Cum e legătura dintre energia banilor și o persoană? Sunt mulți oameni care aleargă după bani.”, a întrebat Ramona Dumitru Popescu. 

„Când alergi după ceva, de fapt, îl îndepărtezi. Există credința că ceva din exteriorul tău poate să determine o acțiune a ta. Sunt foarte mulți oameni care rămân blocați într-o relație sau într-un job pentru simplul fapt că nu pot pleca, își iau salariul trebuie să plătească facturi. Dar de fapt asta reflectă o stare interioară.", a spus Raluca Anghel. 

 

3. -imagine fara descriere- (raluca-anghel-la-ultrapsihologie_54415200.jpg)

 

Schimb de energie în cuplu 

„Într-un cuplu putem rămâne blocați din cauza banilor? Ce se întâmplă, de fapt, acolo? Ce este în spate?”, a întrebat Ramona Dumitru Popescu

„Cu siguranță. Nu recunoști realitatea dintre cei doi care au creat acest cuplu. Banul te poate ține legat într-o situație cu care nu ești confortabil, real vorbind, dar te legi de ideea banului.

Referitor la cupluri, sunt oameni care, în momentul în care intră într-o relație de cuplu, fac mai mulți bani decât făceau înainte, sau poate nu, pentru că în momentul în care ajung împreună se face un schimb de energie și poate să potențeze energia banilor sau poate să diminueze, în funcție de rolul fiecăruia în crearea acestei relații.

Uneori, faptul că vine într-o relație cu tine, pur și simplu, îți schimbă complet realitatea vizavi de bani. Nu trebuie să facă o acțiune directă, ci simpla lui prezență scoate la suprafața abilitatea ta. Banul l-am creat ca să putem să avem ceva palpabil pentru acest schimb. În realitate, schimbul există constant.", a spus Raluca Anghel. 

 

„În realitate, nu vrei să ieși din relația aceea"

„Ce te faci când rămâi într-o relație, știi că în acea relație ai rămas pentru bani, ai conștientizat asta și spui: „Aș vrea să ies din această relație când îmi voi achita datoriile în raport cu partenerul pe care îl am în acel moment". Ai o discuție cu partenerul și îi spui: „În momentul în care eu îți voi pune pe masă banii pe care am să ți-i dau, voi ieși din relația de cuplu". Avem de-a face cu o metamorfoză, la nivel negativ, a resursei denumită bani, în aceste condiții?”, a întrebat Radu Leca.

„Cu siguranță. În realitate, nu vrei să ieși din relația aceea. Poți să pleci din relație și să-i dai banii mai târziu. Este nevoie de o asumare, de o decizie. Când vrei să pleci dintr-o relație, pleci!”, a spus Raluca Anghel la emisiunea Ultrapsihologie", de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel