PUBLIC SPEAKING-MATERIE OPȚIONALĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE STAT. Ce spune Valentin Jucan (membru CNA)

Public speaking, nouă materie opțională în învățământul românesc de stat. Așa sună propunerea Amaliei Sterescu, fondatoarea primei școli de Public Speaking din România. Valentin Jucan, membru CNA, a comentat pentru DC News această propunere.

Amalia Sterescu spune că visează la o școală româneacă în care elevii de școală primară să învețe să-și prezinte în mod creativ ideile, compunerile, să învețe să se prezinte pe sine fără teamă și să iasă în fața clasei sau a publicului pentru a susține o idee benefică comunității de elevi. De asemenea, ea spune că elevii de gimnaziu trebuie să știe să lucreze în echipe de proiect. Amalia Sterescu subliniază faptul că în cadrul acestor cluburi de public speaking, elevii pot învăța cum să se prezinte mai bine la un interviu pentru o universitate în afara țării sau pentru un job de vară. 

Ce spune Valentin Jucan despre introducerea public speaking în școală românească

Valentin Jucan, membru CNA, a spus că propunerea poate fi foarte utilă pentru elevi.

"Este un demers care poate fi de folos. Nu are cum să dăuneze educației, sub nicio formă! Vorbitul în public poate să ajute în diferite situații cum ar fi interviurile la slujbe", a zis Valentin Jucan pentru DC News.

Amintim că încă din 2013, el a susținut introducerea educației media în școli, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

Întrebat de ce crede că propunerea sa nu a prins contur, Valentin Jucan ne-a spus: "Nu s-a întâmplat nimic pentru că propunerea a venit din partea mea. Ministerul Educației are cunoștințe despre posibilitatea studierii educației media în școli. Nu este o invenție a mea, dar pentru că am făcut eu această propunere - Valentin Jucan, membrul CNA care nu este agreat de o parte din politicienii care încă sunt la guvernare - atunci nu s-a ținut cont. La urma urmei, nu trebuia să se țină cont din partea cui vine propunerea. Din punctul meu de vedere, ministrul Educației trebuia să se preocupe de acest subiect.

Din păcate, vedem cum audiovizualul involuează și se îndreaptă spre o direcție greșită. Știm cum se raportează tinerii la ce se întâmplă în spațiul audiovizual. Din aceste motive, consider că este necesară introducerea educației media în școli. Educația media poate fi combinată cu atitudinea de a învăța să te adresezi public. Pe de-o parte, poți să îi înveți pe copii cum să abordeze informațiile care vin din audoviozual, iar pe de altă parte, îi poți învăța cum anume trebuie transmis un mesaj public. Sunt niște lucruri necesare în învățământul românesc".

"Orice om are dreptul și posibilitatea de a se adresa oricui. Dreptul de a vorbi în public nu aparține doar politicienilor sau liderilor de opinie. Orice cetățean ar trebui să poată și să știe să se adreseze în public. Foarte bine că se dorește introducerea public speaking ca materie opțională", a conchis Valentin Jucan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel