Urmărește emisiunea live



Publicaţie din Ucraina: Belarus ar putea intra în război cu soldaţi

Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels

O publicaţie din Ucraina, The Kyiv Independent, anunţă că soldaţii din Belarus ar putea intra în războiul din Ucraina de astăzi. 

Publicaţia spune că are mai multe surse care susţin că decizia a fost luată şi că, începând cu dimineaţa zilei de 28 februarie, primul avion Il-76 să decoleze, transportând paraşutişti belaruşi care vor fi desfăşuraţi împotriva Ucrainei.

Forţele armate ale Belarusului includ aproape 45.000 de militari şi se crede că cei desfăşuraţi în Ucraina ar putea fi trimişi în zona Kievului sau Zhytomyr. Washington Post, citând un oficial neidentificat al administraţiei americane, a semnalat că în cursul zilei de azi trupele Belarusului ar urma să intre în luptă, scrie Mediafax.

Negocieri între Rusia şi Ucraina. Opoziţia din Belarus este anti-război

Totuşi, este posibil ca operaţiunea să fie amânată având în vedere că în acestă dimineaţă au loc negocieri între Rusia şi Ucraina în apropiere de graniţa din Belarus şi Ucraina.

Mass-media de opoziţie din Belarus a lansat o campanie împotriva războiului. Acesta îi îndeamnă pe toţi soldaţii din Belarus să nu se supună unor ordine ilegale care i-ar arunca într-un război împotriva unei naţiuni prietene.

Zvonurile privind implicarea oficială a Belarusului în război au început să circule duminică, în a patra zi a război, în urma unui raport prezentat cercurilor diplomatice de către jurnalişti de opoziţie din ţara condusă de Alexander Lukaşenko.

Belarusul până în prezent nu s-a implicat direct cu soldaţi în conflict, dar a permis folosirea teritoriului său pentru plasarea de trupe şi pentru facilitarea unui atac asupra Ucrainei din Nord.

Zelenskiy a vorbit cu Boris Johnson: Următoarele 24 de ore vor fi cruciale

Volodimir Zelenski a afirmat că Boris Johnson a acceptat "noi acţiuni comune pentru contracararea agresorului". "Următoarele 24 de ore vor fi cruciale pentru Ucraina", a subliniat Zelenski, potrivit postului BBC News şi site-ului ChronicleLive.co.uk.

Guvernul de la Londra a confirmat că premierul Boris Johnson i-a transmis lui Volodimir Zelenski intenţia sa de a face "tot posibilul" pentru a facilita transferul de armament armatei ucrainene. "Premierul britanic a lăudat curajul cetăţenilor ucraineni în contextul invaziei ruse şi spiritul de lider demonstrat de preşedintele Zelenski în faţa unor astfel de ostilităţi. Rezistenţa poporului ucrainean a fost eroică", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel