Pucheanu: ”Austeritatea depinde cum o privești sau cum o descrii”. PSD spune că elimină inechitățile fiscale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

A fost ședință PSD în care s-au discutat și măsurile fiscal-bugetare pe care-și va asuma răspunderea Guvernul. 

Primarul municipiului Galaţi, social-democratul Ionuţ Pucheanu, a declarat, la Antena 3, după ședința PSD în care Marcel Ciolacu a primit votul de încredere al partidului pentru a susține măsurile fiscal-bugetare cu mandatul pe masă, că ”în mare măsură” au fost discutate măsurile ”de austeritate” discutate la Bruxelles. 

”România este în punctul în care trebuie să ia decizii extrem de consistente vizavi de viitorul ei și da, partea de cheltuială a banului public este într-un moment cum nu a mai fost de acum 10-15 ani, când Guvernul Boc lua niște măsuri mai puțin populare. Noi nu suntem în postura de a lua măsuri mai puțin populare. Acum, vedeți dvs., austeritatea depinde cum o privești sau cum o descrii. Faptul că se încearcă a se elimina inechitățile din societate, nu poți să ai, în aceeași țară, oameni cu pensii puțin peste o mie de lei și, în același timp, alte persoane să aibă pensii de peste 30.000 de lei. Toate aceste disparități trebuie eliminate” spune Ionuț Pucheanu. 

După ce i s-a spus că noi nu știm măsurile fiscale, social-democratul spune că nu le știm pentru că se discută despre ele, dorindu-se ”să se discute de 15 ori și să se taie o singură dată și bine”. Conform acestuia, nu se dorește a fi create subiecte de discuție în spațiul public, având loc consultări permanente. El a recunoscut că sunt discuții să fie introduse taxe pe profitul externalizat sau pe facturile de consultanță ce-l maschează. Primarul dă exemplul unei mari companii care activează în România și ”plătește o taxă de 600 de milioane de euro pentru utilizare brand unei companii dintr-un paradis fiscal”. ”Prea mult, mai bine de 30 de ani, România a fost un paradis fiscal” mai susține Ionuț Pucheanu, care punctează că nu mai putem funcționa astfel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel