Insecticidele și fungicidele din comerț nu mai pot fi folosite atunci când fructele și legumele se coc.
În această etapă, se recomandă utilizarea preparatelor naturale care sunt complet sigure pentru oameni. Turmericul și-a demonstrat eficacitatea ca protecție naturală a plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor.
Datorită ingredientului activ curcumină, turmericul este un antiseptic natural. Mai mult, acest condiment conține o cantitate imensă de antioxidanți care cresc imunitatea plantelor și le fac mai rezistente la boli și dăunători.
Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci
Turmericul poate fi folosit ca insecticid și fungicid în mai multe moduri.
Prima metodă este foarte simplă. 2 linguri de turmeric se diluează într-o cantitate mică de apă. Completează, apoi, cu 8 litri de apă curată.
Pulverizează, regulat, plantele cu soluția rezultată. Plantele din grădină vor fi protejate de dăunători și boli.
Pentru a utiliza turmericul ca pesticid natural, amestecă 1 lingură de pudră cu 1 lingură de detergent ecologic și 4 litri de apă. Plantele trebuie pulverizate cu acest preparat.
Turmericul protejează grădina de furnici. Pentru a proteja plantele, pur și simplu stropește pământul din jurul lor cu pudră de turmeric. Dacă dăunătorii au atacat deja plantele, turmericul poate fi aplicat direct pe frunze.
Pe lângă faptul că ajută la controlul bolilor și dăunătorilor, turmericul poate fi folosit și pentru refacerea plantelor după tăiere sau altoire. Pentru a face acest lucru, trebuie să amesteci o cantitate mică de turmeric cu apă și să aplici pasta obținută pe zonele deteriorate.
Astfel, turmericul poate înlocui un număr mare de produse scumpe achiziționate pentru grădină și grădină de legume.
Mulți grădinari folosesc cenușă de lemn pentru a pregăti îngrășăminte naturale cu care hrănesc castraveții, roșiile, ardeii și alte culturi. Cu toate acestea, din păcate, o fac greșit.
Cenușa de lemn conține o cantitate mare de potasiu, calciu și fosfor, care rămân într-o formă insolubilă în apă. Pentru a le transforma într-o forma lichidă, care să fie ușor asimilată de către plante, este necesar să se folosească oțet. Fără oțet, substanțele utile din cenușa de lemn rămâne insolubile în apă, iar planta nu va putea beneficia de ele.
Pentru a pregăti un îngrășământ eficient, turnați 1 cană de cenușă și 1 cană de oțet de 10% într-o găleată de 10 litri.
Bujorii vor crește uriași și luxurianți: iată secretul grădinarilor pricepuți
Vei vedea cum are loc o reacție: substanțele insolubile în apă se transformă în formă solubilă, sub influența acidului acetic.
Apoi, umpleți găleata cu apă. Utilizați produsul obținut pentru udarea castraveților sub rădăcină: un pahar de îngrășământ va fi suficient pentru un tufiș mic.
Datorită acestui îngrășământ simplu, sistemul radicular al plantelor se va dezvolta activ, frunzele nu se vor îngălbeni. Fertilizarea va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra calității și cantității recoltei: castraveții vor fi mulți, mari și gustoși.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci