Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R. în parteneriat cu Editura „Minela”, Radio Vocativ, Muzeul Național al Literaturii Române și Consiliul Mondial Român, va prezenta vineri, 20 august 2021, de la ora 17:30, în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr.8, o revistă scrisă pentru copii de toate vârstele.
Revista își propune să contribuie la dezvoltarea actului artistic în rândul copiilor și al tinerilor, descoperirea, ”șlefuirea” și popularizarea acestora în domeniile de care sunt pasionați și interesați cât mai mulți dintre ei. Educația ar trebui să aibă ca scop principal formarea unei personalități deschise, autonom-inovatoare. Ne întrebăm, oare, chiar reușește?
Copiii au o imaginație debordantă fie că este vorba despre creații literare, fie că ne referim la alte manifestări artistice – artă plastică, muzică, teatru, fotografie, balet, dans sportiv, etc. Creativitatea, după cum știm, este complexă, iar factorul important îl constituie inteligenţa. Marile schimbări esenţiale se produc pe baza unor viziuni inovatoare, întocmai proiectului despre care discutăm, unic în România, inițiat în perioada pandemiei – Magda Băcescu, Prof. met. I.S.M.B. și redactorul șef al revistei.
Ceea ce deosebește revista „Puffy și Prietenii”, de alte publicații, sunt articolele din diferite domenii, unele scrise de copii, altele scrise de adulți, foarte bine documentate și extrem de atractive, cu imagini și ilustrații, care să stârnească interesul cititorilor, precum și galeria de artă propusă la finalul fiecărui număr al revistei, toate lucrările fiind realizate de copii și adolescenți, într-o grafică excepțională.
În aceeași zi, dar la 17.30, va avea loc lansarea volumului „Matrițe stilsitice în lirica de azi”, autor Angela Nache (Franța), volum apărut la Editura Minela, București, iulie 2021.
Angela Nache Mamier, membru U.S.R. - poet, traducător, critic literar, profesor de limbă franceză - trăieşte în prezent în Franţa. Este absolvent al Liceului nr.4 din Braşov şi al Universității din Bucureşti, Facultatea de Filologie, secţia română-franceză. A lucrat ca profesor de limba română şi franceză în colegii şi licee din România şi Franţa.
Volumul cuprinde recenzii și cronici de întâmpinare ale cărților semnate de 117 autori români din țară și din afara granițelor.
Angela Nache Mamier, o ,,femilistă”, cum se autodenumește într-un interviu, nu lasă niciodată garda jos atunci când susține valoarea poeziei autorilor români de pretutindeni – ,,Exilul este cel mai greu examen... sunt suma unei mentalități pozitive, a unui curaj, a unui angajament față de ai mei, datoram patriei mele această reușită, căci școala românească mi-a deschis porți, m-a transformat într-o ambasadoare ad-hoc și toți prietenii mei iubesc România, au plecat în voiaj pentru a descoperi la fața locului țara”, arată un comunicat al editurii Minela exclusiv pentru DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu