Pugilista algeriană Imane Khelif, acuzații de hărțuire cibernetică împotriva lui Elon Musk și J.K. Rowling. Pe lista neagră s-ar afla și Donald Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Imane Khelif a reacționat împotriva unor personalități cunoscute pe tema controverselor legate de gen.

Unitatea pentru combaterea infracțiunilor motivate de ură din cadrul poliției franceze va investiga acuzațiile de hărțuire cibernetică ale pugilistei algeriene Imane Khelif, care susține că a fost vizată pe criterii de gen. Decizia vine în urma ordinului emis miercuri de procurorul din Paris, după ce Khelif a depus o plângere, luni, la Centrul Național pentru Combaterea Urii Online din Franța.

Într-un interviu acordat marți publicației Variety, avocatul lui Khelif, Nabil Boudi, a dezvăluit că plângerea penală îi vizează pe J.K. Rowling și Elon Musk, care au sugerat în mediul online că Imane ar fi bărbat, punând sub semnul întrebării eligibilitatea sa de a participa la Jocurile Olimpice. Boudi a explicat că centrul de combatere a urii online face parte din tribunalul corecțional din Paris.

Avocatul a adăugat că plângerea include și alte nume cunoscute, sugerând că Donald Trump ar putea fi, de asemenea, inclus în investigație. „Trump a postat un mesaj pe Twitter, așa că, indiferent dacă este numit sau nu în plângerea noastră, va fi inevitabil analizat în cadrul anchetei”, a declarat Boudi.

Vinerea trecută, Khelif a câștigat medalia de aur la categoria semi-mijlocie feminină în cadrul competiției olimpice de box, învingând-o pe campioana mondială Yang Liu din China. Deși s-a născut femeie, sportiva algeriană a fost ținta unor critici și acuzații legate de genul său, după ce a eșuat la un test de eligibilitate în martie 2023, test al cărui criterii exacte nu au fost dezvăluite.

Controversa legată de Khelif s-a amplificat pe 1 august, după ce pugilista italiană Angela Carini a abandonat meciul împotriva algeriencei după doar 46 de secunde, declarând că „nu a mai simțit niciodată o lovitură ca aceasta.” Politicienii italieni au reacționat imediat, sprijinind-o pe Carini și criticând decizia Comitetului Olimpic Internațional (CIO) de a permite atletei algeriene să concureze în competițiile feminine.

„Consider că sportivii care au caracteristici genetice masculine nu ar trebui să participe la competițiile feminine. Nu pentru că dorim să discriminăm pe cineva, ci pentru a proteja drepturile sportivelor de a concura în condiții egale”, a declarat prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, în timpul vizitei sale la Jocurile Olimpice de la Paris.

„O scenă cu adevărat ne-olimpică: Rușine celor care au permis un meci evident inegal,” a scris pe X viceprim-ministrul italian Matteo Salvini. CIO a apărat însă decizia de a o lăsa pe Khelif să concureze la Jocurile Olimpice, declarând pe 2 august, după meciul cu Carini, că Khelif „nu este un caz de transgender.”

„A existat o confuzie în jurul ideii că ar fi un bărbat care luptă împotriva unei femei. Nu este cazul din punct de vedere științific. În această privință, există un consens: Științific, nu este un bărbat care luptă împotriva unei femei”, a explicat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

„Sunt o femeie ca oricare altă femeie. M-am născut femeie, am trăit ca femeie, am concurat ca femeie, nu există nicio îndoială în acest sens. Există dușmani ai succesului, așa îi numesc... Și asta oferă succesului meu un gust special, datorită acestor atacuri”, a declarat Khelif vineri, după ce a câștigat prima sa medalie olimpică de aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel