Pui crocant în sos de portocale. Rețeta chinezească

Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay

Puiul crocant în sos de portocale este un adevărat deliciu. După o rețetă chinezască, acest preparat îți va cuceri papilele gustative. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

 Ingrediente

 600 g piept de pui
 2 ouă
 100 g făină
 ulei pentru prăjit

Sos

 240 ml suc de portocale proaspăt stors (din 5-6 portocale)
 3 linguri zahăr
 1 lingură sos de soia
 1 linguriţă ghimbir ras
 1 linguriţă coajă de portocală rasă
 1/2 linguriţă sare
 1 lingură amidon
 2 căţei usturoi
 3 linguri apă
 2 linguri ulei

Vezi și: Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă. Cum se prepară

Cum se prepară

Taie pieptul de pui cubuleţe şi dă-l prin oul bătut, apoi prin făină şi prăjeşte-l în tigaie, în ulei încins. Scoate puiul pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie. Stoarce sucul de portocale şi rade coaja. Într-o cratiţă amestecă sucul de portocale cu zahărul şi lasă compoziţia pe foc până când îşi înjumătăţeşte volumul, potrivit retetepractice.ro.

După ce a scăzut, adaugă sosul de soia, zahărul, ghimbirul, coaja de portocale, usturoiul, amidonul dizolvat în apă şi sarea, apoi amestecă pentru a omogeniza. Adaugă puiul, amestecă şi lasă pe foc până când sosul se îngroaşă. Presară ceapă verde proaspăt tocată deasupra puiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel