Rețeta de piept de pui cu ciuperci în oțet balsamic este un adevărat deliciu.
piept de pui dezosat
sare
piper
1 lingură de făină
1 lingură de ulei de măsline
3 căței de usturoi
jumătate de kilogram de ciuperci
un sfert de cană de oțet balsamic
jumătate de cană de supă de pui
1 frunză de dafin
jumătate de linguriță de cimbru
1 lingură de unt
Pune peste carnea de pui sare și piper. După, pe un platou întins, vei pune făină prin care vei trece feliile de piept de pui. Într-o tigaie, lasă uleiul la încins la foc mediu. Pune puiul în tigaie și lasă-l să se rumenească, apoi adaugă usturoiul și ciupercile, amestecând mereu. După trei minute, adaugă oțetul balsamic, supa, frunza de dafin și cimbrul. Acoperă tigaia și las-o la foc mediu timp de zece minute, amestecând din când în când, notează divahair.ro. La final, pune puiul rumenit pe un platou și acoperă-l cu folie de aluminiu, pentru a se păstra fierbinte.
Între timp, ocupă-te de sosul pe care îl vei obține din ingredientele rămase în tigaie. Adaugă untul, aruncă frunza de dafin și lasă totul pe foc cinci minute.
Scoate puiul din folia de aluminiu, așează-l în farfurie, adaugă ciupercile, iar la final, toarnă sosul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu